Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καναδάς: Συνετρίβη μικρό αεροπλάνο σε ορεινή περιοχή – Νεκροί και οι 6 επιβάτες

Καναδάς: Συνετρίβη μικρό αεροπλάνο σε ορεινή περιοχή – Νεκροί και οι 6 επιβάτες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Αεροπορική τραγωδία έγινε στον Καναδά, καθώς έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή μικρού αεροσκάφους στο Κανανάσκις, ορεινή περιοχή δυτικά του Κάλγκαρι, ανέφερε η έφιππη αστυνομία της χώρας, RCMP.

Σύμφωνα με την RCMP, αεροσκάφος με πέντε επιβάτες και έναν πιλότο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Σπρίνγκμπανκ κοντά στο Κάλγκαρι του Καναδά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) με προορισμό το Σάλμον Αρμ, στη Βρετανική Κολομβία.

Εκπρόσωπος της RCMP, ο σμηνίας Ράιαν Σίνγκλετον, δήλωσε πως η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε γύρω στις 9.30 μ.μ. τοπική ώρα (06:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας). Λίγο μετά ξεκίνησε έρευνα από μοίρα της καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας, RCAF, που εδρεύει στο Γουίνιπεγκ.

Η μοίρα εντόπισε το σημείο της συντριβής και, με τη βοήθεια της υπηρεσίας ορεινής διάσωσης των πάρκων της Αλμπέρτα του Καναδά, αναζήτησε επιζώντες. Ωστόσο και οι έξι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος είχαν σκοτωθεί, είπε ο Σίνγκλετον.

Η RCMP δεν δημοσιοποίησε τα ονόματα των θυμάτων.

«Η ανάκτηση των πτωμάτων του πιλότου και των επιβατών ήταν πολύ απαιτητική λόγω του δύσκολου ανάγλυφου του εδάφους. Ωστόσο και τα έξι πτώματα ανακτήθηκαν με επιτυχία», είπε ο Σίνγκλετον, προσθέτοντας πως το Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών στον Καναδά διενεργεί έρευνα για το δυστύχημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις