Κόσμος

Καναδάς: Βομβιστική επίθεση σε ινδικό εστιατόριο στο Τορόντο – 15 τραυματίες

Περίπου 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά, από βομβιστική επίθεση μέσα σε εστιατόριο ινδικής κουζίνας σε προάστιο του Τορόντο, σύμφωνα με καναδικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στις 22.30 το βράδυ σε ινδικό εστιατόριο του Τορόντο, πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό και διέφυγαν. Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου 15 άνθρωποι, οι τρεις εκ των οποίων σοβαρά. Αυτό λένε το Ρόιτερς, τηλεοπτικά δίκτυα του Καναδά και επιβεβαίωσε, μέσω Twitter, η υπηρεσία των τραυματιοφορέων.

Εικόνες από το σημείο της έκρηξης στο Τορόντο

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CTV, η έκρηξη σημειώθηκε στην κουζίνα. Το κατάστημα εδρεύει στο Μισιγκάουα, ένα προάστιο στο Τορόντο στον Καναδά.

Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών. Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία τους από κάμερα του εστιατορίου.

Οδηγός έπεσε σε πεζούς τον Απρίλιο

Η επίθεση στη Μισισάουγκα, που με βάση τον πληθυσμό της είναι το έκτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Καναδά, δεν είναι η πρώτη. Στις 24 Απριλίου, νεαρός έριξε νοικιασμένο φορτηγάκι πάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο του Τορόντο. Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν.

Επρόκειτο για μια «φρικτή τραγωδία», κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Καναδά, Ραλφ Γκούντεϊλ. Για «σκόπιμη ενέργεια» μίλησαν αστυνομικές πηγές.

Το λευκό βαν κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα άρχισε επί 1,6 χιλιόμετρο να χτυπάει ανθρώπους στα πεζοδρόμια της οδού Γιανγκ. Συνέχισε την φονική πορεία του για τουλάχιστον «ένα χιλιόμετρο», όπως τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας στο Τορόντο, Μαρκ Σόντερς.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο οδηγός του βαν ήταν ο Άλεξ Μινασιάν, 25 ετών, κάτοικος του Ρίτσμοντ Χιλ, ενός προαστίου στο βόρειο Τορόντο.

Πάντως, η τελική εκτίμηση του υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας Ραλφ Γκούντεϊλ δεν συμμερίστηκε το ενδεχόμενο ο Μινασιάν να ήταν ριζοσπαστικοποιημένος, τζιχαντιστής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ & Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 5
Ο αμφιλεγόμενος Τσάρλι Κερκ: Το κίνημα MAGA και οι εμπρηστικές δηλώσεις για τρανς, αφροαμερικανούς και αμβλώσεις
Ο Κερκ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία, για τις εκλογές του 2024, πείθοντας μεγάλο μέρος των νεαρών ψηφοφόρων να υποστηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
Τσάρλι Κέρκ 12