Κόσμος

Καναδός καταδικάστηκε στην Κίνα σε θανατική ποινή – Η Οτάβα τα «ρίχνει» στην υπόθεση της Huawei

Επικυρώθηκε σήμερα Τρίτη (10/8) η θανατική ποινή που επιβλήθηκε πρωτοδίκως σε Καναδό – τον Ρόμπερτ Λόιντ Σέλενμπεργκ – που καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών. Δίνεται έτσι συνέχεια στη διπλωματική κρίση μεταξύ Καναδά και Κίνας. 

Η απόφαση αυτή καταγράφεται ενώ αναμένεται, πιθανόν ήδη αύριο Τετάρτη, η απαγγελία της ετυμηγορίας κινεζικού δικαστηρίου για τον Καναδό υπήκοο Μάικλ Σπέιβορ, που κατηγορείται για κατασκοπεία. Η σύλληψή του στην Κίνα, λίγο καιρό έπειτα από τη σύλληψη στον Καναδά κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ της οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της κινεζικής εταιρείας των τηλεπικοινωνιών Huawei, έβαλε φωτιά στις διμερείς σχέσεις.

Η Οτάβα τα «ρίχνει» στην υπόθεση της Huawei

Ο πρεσβευτής του Καναδά στο Πεκίνο, ο Ντόμινικ Μπάρτον, τόνισε μετά την απαγγελία της απόφασης του εφετείου ότι την καταδικάζει και κάλεσε να επιδειχθεί επιείκεια. Αποκάλεσε αυθαίρετο τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλεται η θανατική ποινή από την κινεζική δικαιοσύνη. Ο κ. Μπάρτον υποστήριξε ακόμη πως η σημερινή απόφαση του κινεζικού εφετείου «δεν αποτελεί σύμπτωση», καθώς η υπόθεση της Μενγκ Ουάνγκζου, της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, έχει φθάσει παράλληλα σε κρίσιμο σημείο στον Καναδά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον επισκέφθηκαν το Σάουθπορτ έναν χρόνο μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών
Ο διάδοχος του θρόνου και η σύζυγός του βρέθηκαν στη βόρεια Αγγλία για να στηρίξουν μια κοινότητα που εξακολουθεί να είναι σημαδεμένη από μια επίθεση με μαχαίρι που είχε συγκλονίσει ολόκληρη τη Βρετανία
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποιεί για την απειλή των drones μετά το περιστατικό στη Δανία
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατήγγειλε ένα «ανησυχητικό μοτίβο» μετά τη διακοπή πτήσεων στο κύριο αεροδρόμιο της Δανίας λόγω drones, τονίζοντας ότι οι κρίσιμες υποδομές της ΕΕ είναι εκτεθειμένες
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν