Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάνει πίσω ο Όρμπαν! Αντικαθιστά τις αφίσες κατά των Γιούνκερ, Σόρος

Κάνει πίσω ο Όρμπαν! Αντικαθιστά τις αφίσες κατά των Γιούνκερ, Σόρος
photo Reuters

Ο Βίκτορ Όρμπαν φαίνεται πως… συνετίστηκε και θα αντικαταστήσεις τις αφίσες κατά των Γιούνκερ και Σόρος από τους δρόμους της Ουγγαρίας.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ο Γκέργκελι Γκούλιας, σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι αντιδράσεις από το ΕΛΚ και το τελεσίγραφο Βέμπερ.

Ο ηγέτης του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ απαίτησε από την Ουγγρική κυβέρνηση να ξεφορτωθεί τις αφίσες που επιτίθενται στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο κ. Γκούλιας είπε πως οι αφίσες θα αντικατασταθούν την ερχόμενη εβδομάδα από άλλες που θα προωθούν τα σχέδια του Όρμπαν να αυξήσει το ποσοστό γεννητικότητας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προσωπάρχης του Όρμπαν αρνήθηκε να απαντήσει σε επανειλημμένες ερωτήσεις για τα επόμενα στάδια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, λέγοντας: «Μπορώ μόνο να σας ενημερώσω για αυτό την ερχόμενη εβδομάδα. Το Fidesz είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θέλει να παραμείνει μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Την απόφαση της Βουδαπέστης για αντικατάσταση των αφισών με τον Γιούνκερ καλωσόρισε πριν από λίγο ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις