Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Καντάφι: “Θα επιτεθώ στην Ευρώπη”

REUTERS
Νέες απειλές από τον Μουάμαρ Καντάφι. Απείλησε εκ νέου ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις στην Ευρώπη.
Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι απείλησε εκ νέου χθες ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις στην Ευρώπη για να εκδικηθεί τις επιδρομές του NATO εναντίον του ιδίου και του καθεστώτος του.
 
Σε ένα ηχητικό μήνυμα το οποίο μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ο Καντάφι απείλησε ότι θα στείλει εκατοντάδες λίβυους να γίνουν «μάρτυρες» στην Ευρώπη.
 
«Εκατοντάδες λίβυοι θα μαρτυρήσουν στην Ευρώπη. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος. Αλλά θα τους δώσουμε μια ευκαιρία να έρθουν στα συγκαλά τους», είπε ο συνταγματάρχης Καντάφι.
 
Πρόσθεσε ότι θα ασκήσει διώξεις εναντίον του NATO και της ΕΕ, και δεσμεύτηκε να «απελευθερώσει την Ευρώπη από τα ιμπεριαλιστικά έθνη και να νικήσει τους επιτιθέμενους».
 
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Καντάφι είχε προβεί σε μια παρόμοια απειλή, ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις στην Ευρώπη εάν το NATO δε σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές του στην Τρίπολη.
 
Η εξέγερση με σκοπό την ανατροπή του Καντάφι, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία επί 42 χρόνια, άρχισε στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν οι διαδηλώσεις μετατράπηκαν σε ένοπλη σύρραξη μετά την αιματηρή καταστολή των κινητοποιήσεων από τις αρχές.
 
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε εντάλματα σύλληψης του Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ και του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης Αμπντάλα αλ Σενούσι προσάπτοντας τους εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
 
Ο Καντάφι διακήρυξε ότι «το λιβυκό καθεστώς δε θα πέσει· είναι το καθεστώς του λαού, όχι του Καντάφι. Το NATO κάνει λάθος».
 
Χιλιάδες υποστηρικτές του Καντάφι συγκεντρώθηκαν χθες σε μια από τις κυριότερες πλατείες της Τρίπολης κρατώντας πράσινες σημαίες και φωτογραφίες του συνταγματάρχη.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε