Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Καπιτώλιο: Selfie αστυνομικού με διαδηλωτή – Το σχέδιο εισβολής που ήξεραν όλοι

Καπιτώλιο: Selfie αστυνομικού με διαδηλωτή – Το σχέδιο εισβολής που ήξεραν όλοι

Δεν ήταν μυστικό ότι οι εισβολείς στο Καπιτώλιο την ώρα που μπούκαραν στο κτίριο μετέδιδαν ζωντανά όσα συνέβαιναν μέσα σε αυτό. Δεν ήταν απ’ ότι φαίνεται μυστικό και ότι συζητούσαν ανοικτά στα social media επί βδομάδες ολόκληρες ότι σχεδίαζαν να καταλάβουν το ναό της δημοκρατίας. 

Και επειδή ουδέν κρυπτόν από τα social media τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η ντροπιαστική selfie αστυνομικού με διαδηλωτή είτε πριν είτε μετά την εισβολή. 

Το FBI προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες μέσα ακριβώς από όσα ανέβηκαν στα social media και για τον λόγο αυτό δημιούργησε ένα site προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες, φωτογραφίες ή βίντεο υποστηρικτών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«To FBI δέχεται πληροφορίες και ψηφιακά μέσα που εικονίζουν ταραχές και βία στο Κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ και τη γύρω περιοχή», αναφέρει η ομοσπονδιακή αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Click4More Reuters για την εισβολή στο Καπιτώλιο: Το ατιμωτικό τέλος μιας τοξικής προεδρίας

Οι πράκτορες μπορούν επίσης να βασιστούν στην έρευνά τους και στο άφθονο υλικό (βίντεο και φωτογραφίες) που τράβηξαν και ανήρτησαν οι ίδιοι οι ταραξίες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Πολλά πρόσωπα είναι σαφώς αναγνωρίσιμα, αφού οι περισσότεροι αγνόησαν τις οδηγίες να φορούν προστατευτική μάσκα λόγω της πανδημίας της Covid-19. Στα βίντεο εικονίζεται ένας όχλος να περνάει από τις αίθουσες του εμβληματικού κτιρίου και να εισβάλει στα γραφεία των βουλευτών και των γερουσιαστών.

Όσοι γνωρίζουν να χειρίζονται τα social media με την σωστή αναζήτηση μπορούν να βρουν δεκάδες συνομιλίες ακροδεξιών υποστηρικτών του Τραμπ αλλά και των συνομωσιολόγων του QAnon να δίνουν ραντεβού στις 6 Νοεμβρίου στο Καπιτώλιο.

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις