Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καρέ – καρέ επιχείρηση διάσωσης μέσα στον πάγο: Εγκλωβίστηκαν σε φορτηγάκι που βυθιζόταν (vid)

Καρέ – καρέ επιχείρηση διάσωσης μέσα στον πάγο: Εγκλωβίστηκαν σε φορτηγάκι που βυθιζόταν (vid)
Φωτογραφία video grab

Στιγμές μεγάλης αγωνίας έζησαν μια γυναίκα κι ένας άνδρας στην πολιτεία του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, όταν το όχημά τους άρχισε να βυθίζεται μέσα σε κομμάτια πάγου. Για καλή τους τύχη, αυτόπτης μάρτυρας είδε το ατύχημα και κάλεσε την Πυροσβεστική. 

Σύμφωνα με το ABC News, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (1/2) στο Cummings Park. Η γυναίκα είπε πως είχε πάει στο πάρκο για να βγάλει φωτογραφίες το φορτηγάκι της με φόντο το χιόνι, όταν όμως επιχείρησε να φύγει τα πράγματα δυσκόλεψαν.

Σε βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα καταγράφεται η στιγμή που ενώ οδηγεί φτάνει σε ένα όχι τόσο καθαρό σημείο του χιονιού και αμέσως το φορτηγάκι πέφτει στο νερό. Σύμφωνα με την ίδια, προσπαθούσε μάταια να βγάλει το όχημα από το νερό. «Δεν είχα καταλάβει πως ήταν κάποιο παγωμένο κανάλι, νόμιζα πως ήταν απλώς γρασίδι» είπε. 

Δείτε το βίντεο:

Η πτώση του οχήματος προκάλεσε το κλείδωμα σε πόρτες και παράθυρα, καθώς ενεργοποιήθηλε το αντικλεπτικό σύστημα. Και παρότι η ίδια κατάφερε να βγει από ένα μικρό παράθυρο στο πίσω μέρος του οχήματος, ο συνεπιβάτης της εγκλωβίστηκε καθώς δεν χωρούσε να περάσει.

Αυτόπτης μάρτυρας είδε το ατύχημα και κάλεσε την Πυροσβεστική, η οποία τους εντόπισε να επιπλέουν περιστοιχισμένοι από σπασμένο πάγο, σε απόσταση 12 μέτρων από την όχθη. Τελικά οι πυροσβέστες έβγαλαν εντελώς ένα παράθυρο του οχήματος και έτσι κατάφεραν να σώσουν τον φίλο της.

Οι δύο τους φαίνεται πως είχαν τύχη βουνό, καθώς λίγο αργότερα το όχημα χάθηκε εντελώς κάτω από το νερό.

«Προσπαθούσα να κάνω κύκλους και να βγω από το πάρκο γιατί η κατάσταση δεν έδειχνε ασφαλής» αφηγήθηκε. Και πρόσθεσε: «Έχασα τον προσανατολισμό μου και πήρα λάθος δρόμο». 

«Εύχομαι να μην είχα βγει καθόλου από το σπίτι» σχολίασε η νεαρή γυναίκα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις