Δευτέρα, 22 Απρ.
17oC Αθήνα

Καρλ Λάγκερφελντ: Όλα τα κρυμμένα μυστικά της ζωής του! – video

Καρλ Λάγκερφελντ: Όλα τα κρυμμένα μυστικά της ζωής του! – video

Μία “αντισυμβατική βιογραφία” του κορυφαίου μόδιστρου Καρλ Λάγκερφελντ θα κυκλοφορήσει το 2021, δύο χρόνια από τον θάνατό του.

Ένα νέο βιβλίο που γράφτηκε από τον Ουίλιαμ Μίντλετον – ο οποίος γνώρισε τον Κάρλ Λάγκερφελντ το 1995 και έγραψε πολλά άρθρα γι’ αυτόν – θα διερευνά πώς ο Γερμανός μόδιστρος έγινε σύμβολο πολιτισμού πολύ οικείο όνομα.

“Δεν νομίζω ότι η ιστορία του Καρλ είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι” δήλωσε ο Μίντλετον, ο οποίος υπέβαλε πρόταση για τη “μη συμβατική βιογραφία” λίγο μετά τον θάνατο του Λάγκερφελντ, στις 19 Φεβρουαρίου και υπέγραψε συμβόλαιο με τον εκδοτικό οίκο HarperCollins στις 7 Μαρτίου.

“Υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία του παρελθόντος του. Αλλά είναι πραγματικά αυτό, στο οποίο μετέτρεψε ο ίδιος τον εαυτό τόσο συναρπαστικό. Δεν ήθελα να κάνω μια κανονική βιογραφία” είπε στο WWD.

Καρλ Λάγκερφελντ: Η ζωή του

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα λογοτεχνικά έργα για τον Λάγκερφελντ και τον οίκο Chanel, στον οποίο κατείχε τη θέση διευθυντή δημιουργικού για 34 χρόνια, το βιβλίο 250-300 σελίδων του Μίντλετον θα επικεντρωθεί στις “πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής του… στους ανθρώπους γύρω του και την ισχυρή σύνδεσή του με τη δημοφιλή κουλτούρα” ανέφερε ο συγγραφέας.

“Δεν υπήρχε κανένας που να είχε τόσο μεγάλους δεσμούς με ό,τι συνέβαινε στην τέχνη, στον κινηματογράφο, στην αρχιτεκτονική και με τόσο πολλά στοιχεία πολιτισμού και νομίζω ότι πραγματικά πρέπει να έρθει αυτό στην επιφάνεια”, είπε.

Το βιβλίο είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει το 2021, ανεξάρτητα από το αν θα λάβει τις ευλογίες του οίκου Chanel, καθώς ο Μίντλετον αισθάνεται ότι γνωρίζει αρκετά από τη δική του σχέση με τον σχεδιαστή.

“Του είπα όταν πέρασα λίγο χρόνο μαζί του, ότι είναι σπάνιο να βλέπεις κάποιον του οποίου η δημόσια εικόνα είναι τόσο αυστηρή, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο θερμός”, υπενθύμισε ο συγγραφέας. “Είπε: Καλύτερα από το αντίθετο, έτσι;”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις