Κόσμος

Καρντάσια! Ο Ερντογάν κάλεσε τον Τραμπ στην Τουρκία

Η Συρία τους... ενώνει! Ο Ερντογάν και ο Τραμπ είχαν νέα τηλεφωνική επικοινωνία για να συντονίσουν τις κινήσεις τους στην περιοχή και έτσι... αυθόρμητα ήρθε και η νπρόσκληση του “σουλτάνου” να επισκεφθεί ο “πλανητάρχης” την Τουρκία.

Ο Χόγκαν Γκίντλι, εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ, με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ανέφερε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Τουρκία εντός του 2019.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν προσκάλεσε τον Πρόεδρο Τραμπ να επισκεφθεί την Τουρκία το 2019. Αν και δεν προγραμματίζεται τίποτε το οριστικό, ο Πρόεδρος Τραμπ είναι ανοικτός σε μια πιθανή συνάντηση στο μέλλον», διευκρίνισε ο Γκίντλι.

Τραμπ και Ερντογάν είχαν μια τηλεφωνική συνδιάλεξη την Κυριακή – μια συζήτηση η οποία χαρακτηρίστηκε «μακρά και παραγωγική» από τον Αμερικανό Πρόεδρο. Κατά τη διάρκειά της συζήτησαν για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, για την «κοινή δέσμευσή τους» στη Συρία, καθώς και για την «βραδεία και εξαιρετικά συντονισμένη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή», όπως και για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις που γνωρίζουν «αξιοσημείωτη» άνοδο.

Ο Τραμπ διέταξε την Τετάρτη να αποσυρθούν το συντομότερο οι περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί οι οποίοι δρουν στη βορειοανατολική Συρία εναντίον των τζιχαντιστών στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), μιας συμμαχίας αραβικών και κουρδικών ένοπλων ομάδων.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από αξιωματικούς των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ θα επισκεφθεί εντός της εβδομάδας την Τουρκία για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της αποχώρησης των Αμερικανών στρατιωτικών από τη Συρία.

Η πρόσκληση του Ερντογάν έχει εξάλλου στο φόντο, πέραν της Συρίας, τον απόηχο της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την τουρκική απαίτηση οι ΗΠΑ να εκδώσουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα χαρακτηρίζει ιθύνοντα νου του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τον πόλεμο σε 2 με 3 εβδομάδες» είπε ο Τραμπ - Οι 18 αμερικανικές εταιρείες που απειλεί το Ιράν
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε επίσης, ότι «δεν χρειάζεται συμφωνία του Ιράν για να λήξει ο πόλεμος» και πως η Ουάσινγκτον έχει ήδη επιτύχει αλλαγή του καθεστώτος στην Τεχεράνη
Καπνός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν