Κόσμος

Κάρολα Ράκετε: Θα πήγαινα και πάλι να σώσω ζωές στη Μεσόγειο

Η Κάρολα Ράκετε, η Γερμανίδα πλοίαρχος του πλοίου διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο που συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές, συγκλονίζει και πάλι.

Η καπετάνιος Κάρολα Ράκετε, πλοίαρχος του πλοίου της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Watch, δήλωσε ότι «οπωσδήποτε» θα πήγαινε ξανά να σώσει ζωές, εάν ήταν απαραίτητο.

«Εάν δεν υπήρχε άλλος καπετάνιος, εάν δεν υπήρχε κανένας εκεί, τότε οπωσδήποτε (θα πήγαινα)» υπογράμμισε η Ρακέτε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο το βράδυ της Τετάρτης.

Η Κάρολα Ράκετε έγινε ευρέως γνωστή, αφού μετέφερε 40 μετανάστες στη νήσο Λαμπεντούζα την 29η Ιουνίου, αδιαφορώντας για τις εντολές να μην εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας. Της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους άνω των 16.000 ευρώ και βρίσκεται αντιμέτωπη και με ποινική δίωξη.

Η Κάρολα Ρακέτε είπε, στη συνέντευξη στο γερμανικό talk show “Dunja Hayali” πως ανησυχεί καθώς το Sea-Watch 3 και άλλα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων παραμένουν δεμένα σε ιταλικά λιμάνια και δεν μπορούν να επιστρέψουν στη Μεσόγειο, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να πνίγονται.

«Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα πλοία στη ζώνη έρευνας και διάσωσης» σημείωσε, προσθέτοντας ότι όσο λιγότερα πλοία επιχειρούν τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα συνεχίζουν να πεθαίνουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ένοπλη οργάνωση NRF της Υεμένης «μπλόκαρε» μεγάλο φορτίο με όπλα από το Ιράν που προοριζόταν για τους Χούθι
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, CENTCOM έκανε επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας ότι κατασχέθηκαν πάνω από 750 τόνοι πυρομαχικών, καθώς και όπλα και ισχυροί πύραυλοι
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Χούθι
Σε φυλάκιση 23 ετών καταδικάστηκε 22χρονος Ρώσος στρατιωτικός για εσχάτη προδοσία - Έδινε πληροφορίες και ονόματα σε Ουκρανούς
Ο 22χρονος Αντόν Χοζάγεφ συνεργάστηκε με τη λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας» και το κίνημα «Atesh» της Κριμαίας και δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο
Ρωσικός στρατός
Το αβέβαιο μέλλον του Μπαϊρού μετά την «τολμηρή» πρόταση για κατάργηση 2 αργιών στη Γαλλία
Ο Μπαϊρού υποστήριξε ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες - Παρόμοια κίνηση στο παρελθόν οδήγησε τον Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Ραφαρέν σε παραίτηση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού 2