Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κάρολος – Καμίλα: Η παρασκηνιακή μάχη να βγάλουν την Νταϊάνα υστερική

Κάρολος – Καμίλα: Η παρασκηνιακή μάχη να βγάλουν την Νταϊάνα υστερική

Μετά τη διάλυση του γάμου της, η πριγκίπισσα Νταϊάνα χρησιμοποίησε κάθε όπλο για να διαλύσει την ερωμένη του Καρόλου. Μόνο που η Καμίλα δρούσε στο παρασκήνιο.

Αφού η πριγκίπισσα Νταϊάνα ενημέρωσε τα media εναντίον της και βρέθηκαν αντιμέτωπες σε ένα πάρτι της υψηλής κοινωνίας, με την περίφημη συνέντευξή της στο Panorama την παρουσίασε ως αντροχωρίστρα.

Και πώς αντέδρασε η Καμίλα σε όλα αυτά; Είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης αλλά δρούσε στο παρασκήνιο για τη μεγάλη αντεπίθεση. Οι φίλοι της δεν είχαν αμφιβολία για το τι σκεφτόταν για τη γυναίκα του εραστή της πρίγκιπα Καρόλου.

Στις πρώτες μέρες του γάμου τους χαρακτήριζε την πριγκίπισσα Νταϊάνα ποντίκι. Αργότερα την αποκαλούσε τρελή αγελάδα. Μια εικόνα μπορούσε να πάρει όποιος απλώς ζητούσε να χρησιμοποιήσει τον ξενώνα στο σπίτι της στο Ray Mill. Ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος στο Highgrove είχε γελοιογραφίες του ίδιου, η Καμίλα είχε διακοσμήσει τον χώρο με γελοιογραφίες της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Στη μοναδική τους αντιπαράθεση, η οργή της Νταϊάνα ήταν ανάλογη με αυτή της Καμίλα. Μόνο που εκείνη ήξερε καλύτερα να το κρύβει. Τόσο η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς όσο και ο σύζυγός της Andrew Parker Bowles είχαν προσκληθεί σε πάρτι γενεθλίων το 1989 στο σπίτι της Lady Annabel Goldsmith. Απροσδόκητα εμφανίστηκε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ενώ οι υπόλοιποι έμειναν σιωπηλοί, η πριγκίπισσα Νταϊάνα της ζήτησε να αφήσει τον πρίγκιπα Κάρολο μόνο. Θέλοντας να αποφύγει μια δημόσια σκηνή, έλεγξε τα συναισθήματά της. Στη συνέχεια της έβαλε χέρι που είχε μια τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά σε ξένο σπίτι.

Νταϊάνα

Οι αποκαλύψεις της Νταϊάνα για Κάρολο – Καμίλα

Ήταν μια πολύ άσχημη παρατήρηση, αλλά και η Νταϊάνα δεν πήγαινε πίσω σε αυτά που αποκάλυπτε. “Ο Κάρολος έχει εμμονή με το στήθος της Καμίλα και δεν έχω τόσο μεγάλο στήθος” είχε αποκαλύψει σε δημοσιογράφο. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε ήδη νικήσεις τις καρδιές του κόσμου όταν προβλήθηκε η μυστικά καταγεγραμμένη συνέντευξή της στο Panorama το 1995. “Λοιπόν, υπήρχαν 3 μέσα σε αυτόν τον γάμο, οπότε ήμασταν πολλοί”.

Αυτή η αποκάλυψη ανάγκασε υποχρεωτικά την Καμίλα να απομονωθεί για ένα χρονικό διάστημα ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος συνέχιζε τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του. Λίγο μετά τη συνέντευξη στο Panorama επισκέφτηκε μια αγορά στο Croydon με τα media να αγνοούν εντελώς την επίσκεψή του. Την ίδια μέρα όλοι πολιορκούσαν την πριγκίπισσα Νταϊάνα που έδωσε το παρών σε επίδειξη μόδας στο Παρίσι. Κατέληξε να κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου. Απογοητευμένος από την εξέλιξη, ο πρίγκιπας Κάρολος διέταξε τον γραμματέα του να του στείλει μόνο αποκόμματα με καλά νέα.

Η επιστράτευση των ειδικών

“Η μητέρα μου κάτω διαβάζει τις εφημερίδες. Δεν το κάνω. Θα με τρελάνουν” είπε σε έναν επισκέπτη. Σε αντίθεση με τον Κάρολο, η Καμίλα είχε αρχίσει τη δική της μάχη. Η αποδοχή του εραστή της στις δημοσκοπήσεις είχε καταρρεύσει κάτω από το 10% και το μέλλον φάνταζε ζοφερό. Φοβόταν ότι ο Κάρολος κινδύνευε να λυγίσει κάτω από την πίεση ή ακόμα και να μην κληρονομήσει το στέμμα.

Στράφηκε στον δικηγόρο που είχε διαχειριστεί το διαζύγιό της για να ζητήσει συμβουλές. “Δεν είμαι αυτός ο φοβερός άνθρωπος. Απλά εύχομαι κάποιος να κάνει κάτι για αυτό” είπε σε δείπνο που βρισκόταν ο Κάρολος και η δικηγόρος της. Ήταν εκείνη που πρότεινε την πρόσληψη του Mark Bolland, με τον Κάρολο και την Καμίλα να συμφωνούν.

Το έργο του θα ήταν να αντιστρέψει την εικόνα της Καμίλα ως ευνοημένης ερωμένης, να την κάνει αποδεκτή από τον κόσμο και να διαλύσει την αντίρρηση της βασίλισσας Ελισάβετ να είναι με τον πρίγκιπα Κάρολο. “Ποτέ μην πιέζεις τον Κάρολο πολύ. Να θυμάσαι πάντα την τρομερή παιδική του ηλικία. Ήταν θύμα bullying στο σχολείο αλλά και από τους γονείς του” του είπε παίρνοντάς τον στην άκρη. Ο Bolland έλαβε υπόψη του τις συμβουλές. Αν και κατηγορήθηκε για λάθη, δεν ξεκίνησε ποτέ κάτι χωρίς να συμβουλευτεί τον Κάρολο και την Καμίλα. Στην πραγματικότητα πολλά από αυτά που έκανε ήταν δικές τους προτάσεις. Και γρήγορα έγινε σαφές ότι η Καμίλα το τραβούσε στα άκρα.

Η εκστρατεία για να κερδίσουν την Νταϊάνα

Η Καμίλα θα του τηλεφωνούσε 6 φορές τη μέρα όπως και στη δικηγόρο του πρίγκιπα Καρόλου. Ήθελε να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στην καμπάνια τους για να βελτιώσουν την εικόνα της. “Ξέρεις Mark ο πρίγκιπας θα έλεγε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ενημερωθούν. Σε άλλες περιπτώσεις μιλούσε για το κακό που του έκανε η πρώην γυναίκα του. Έκανε παρατηρήσεις για την ψυχική υγεία της Νταϊάνα. Θα έλεγε ότι δεν είχε καλή εκπαίδευση, ότι δεν είχε επίπεδο και ότι δεν είχε αυτοπειθαρχία. Επίσης ότι δεν την ενδιέφερε το θέατρο, η ποίηση, η μουσική και η όπερα”.

Παρά τις προσπάθειες του Καρόλου και της Καμίλα, το αστέρι της έλαμπε. Σε δημοσκόπηση στα τέλη του 1996 ο Κάρολος είχε βγει ο πιο μισητός βασιλιάς. Μια θέση πάνω από την Καμίλα. Χρειαζόταν κάτι πιο δραστικό. Έτσι ο πρίγκιπας Κάρολος συνεργάστηκε με την Penny Junor που σχεδίαζε να γράψει ένα βιβλίο με μεγαλύτερη συμπάθεια για την Καμίλα. Ο Bolland συμφώνησε με τα περισσότερα. Αρκεί να εξαιρούσαν τις αναφορές για την Νταϊάνα.

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Θύμωσε για τη μυθοποίηση της Νταϊάνα

Αυτό σηματοδότησε την έναρξη μιας 5ετούς εκστρατείας για τη μεταμόρφωσή της σε κατάλληλη σύζυγο για τον κληρονόμο του θρόνου. Ετοίμαζε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στις 13 Σεπτεμβρίου 1997 για το National Osteoporosis Society. Είχαν σταλεί 1.500 προκλήσεις και όλα φαίνονταν έτοιμα. Μέχρι που έγινε γνωστή η είδηση για το τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι. Και έτσι αποφασίστηκε η αναβολή του. Ο Κάρολος είχε τρελαθεί στο άκουσμα της είδησης. “Όλοι θα με κατηγορήσουν σωστά; Ο κόσμος θα τρελαθεί τελείως”.

Στις ώρες μετά το τροχαίο είχε παραλύσει από τις ενοχές. Ακόμα και οι γιοι του είχαν στραφεί εναντίον του για τον θάνατο της μητέρας τους. Ο Κάρολος δεν ήταν σίγουρος για το αν θα έπρεπε να πάει στο Παρίσι και η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν αυτή που του είπε να πάει. Σύμφωνα με άλλες πηγές ήταν εκείνος που επέμενε να μεταβεί στο Παρίσι ενάντια στις επιθυμίες της μητέρας του. Καθώς το έθνος πενθούσε, ο πρίγκιπας Κάρολος θύμωνε όλο και περισσότερο που η πρώην σύζυγός του είχε κερδίσει στον θάνατο. Είχε μυθοποιηθεί. “Είναι χάλια” είπε σε έναν φίλο του για την Καμίλα. Και οι δύο γνώριζαν ότι η εκστρατεία για να γίνει αποδεκτή έπρεπε να ανασταλεί.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις