Κόσμος

Κασόγκι – Σαουδική Αραβία: Εμπάργκο Μέρκελ στην πώληση όπλων – Κανονικά οι πωλήσεις από Μακρόν!

Δύο μέτρα - δύο σταθμά από Γερμανία και Γαλλία για τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία μετά την εμπλοκή του Βασιλείου στην άγρια δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι πωλήσεις γαλλικών οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία δεν συνδέονται με την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Από την άλλη πλευρά, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε την Παρασκευή (26.10.2018) την ανάκληση όλων των εξαγωγών γερμανικών οπλικών συστημάτων στο Βασίλειο, μέχρι να δοθούν ουσιαστικές εξηγήσεις για την δολοφονία Κασόγκι.

“Είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί το υπόβαθρο αυτής της τρομερής πράξης”, διαμήνυσε από την Πράγα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Στην περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, εμείς δεν θα παραδώσουμε όπλα στο Ριάντ”, ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά η Άγκελα Μέρκελ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ίσως μολύνθηκαν με χανταϊό «μαζικά στη ζούγκλα» λέει ο Βασιλακόπουλος - Τι αναφέρει για τον Έλληνα ομογενή
Ο συναγερμός που έχει σημάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο οφείλεται περισσότερο στα αυστηρά αντανακλαστικά που άφησε πίσω της η πανδημία του κορονοϊού, παρά σε έναν άμεσο, ανεξέλεγκτο κίνδυνο, λέει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Το κρουαζιερόπλοιο «Hondius» 24