Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Καταγγελία Πούτιν: “Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ψάχνουν τους Ρώσους που απέλασαν”

Καταγγελία Πούτιν: “Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ψάχνουν τους Ρώσους που απέλασαν”

– “Λάδι στη φωτιά” ρίχνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μιας και η υπόθεση Σκριπάλ εξελίσσεται σε “πόλεμο” ανάμεσα σε Ρωσία – ΗΠΑ
– Το ρωσικό ΥΠΕΞ καταγγέλλει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ψάχνουν τους Ρώσους που απέλασαν οι ΗΠΑ για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση
– “Η συμπεριφορά αυτή είναι κυνική και αποκρουστική, λες και στην Ουάσιγκτον δεν γνωρίζουν πλέον ποια είναι τα πλαίσια της στοιχειώδους απρέπειας”

Η υπόθεση Σκριπάλ μοιάζει με ντόμινο… μιας και δεν έχει επηρεάσει μόνο τις σχέσεις Ρωσίας – Μεγάλης Βρετανίας αλλά αφορά όλη την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα και της κόρης του ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας.

Καταγγελίες για κατασκοπευτικό θρίλερ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους Ρώσους διπλωμάτες που απελαύνονται αδικαιολόγητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Επισημαίνουμε τη έντονη ενεργοποίηση προκλητικών ενεργειών κατά των Ρώσων διπλωματών στις ΗΠΑ» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση του, προσθέτοντας ότι «τις τελευταίες μέρες, μετά την ανακοίνωση για την αδικαιολόγητη απέλαση 60 συνεργατών των ρωσικών διπλωματικών αποστολών, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες καταβάλλουν πυρετώδεις προσπάθειες για να έρθουν σε επαφή μαζί τους».

“Στην Ουάσιγκτον δεν γνωρίζουν πλέον ποια είναι τα πλαίσια της στοιχειώδους απρέπειας”

«Στις ΗΠΑ προφανώς αποφάσισαν να παίξουν με τον εξής συνδυασμό: οι επίσημες αρχές αδικαιολόγητα απελαύνουν ρώσους διπλωμάτες, ενώ οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που συμπεριφέρονται όλο και πιο επιθετικά επιχειρούν την ίδια στιγμή να αξιοποιήσουν την δύσκολη αυτή στιγμή για τους δικούς μας ανθρώπους. Καμία από τις προφανείς προθέσεις τους δεν έχει αποτέλεσμα, αλλά η συμπεριφορά αυτή είναι κυνική και αποκρουστική, λες και στην Ουάσιγκτον δεν γνωρίζουν πλέον ποια είναι τα πλαίσια της στοιχειώδους απρέπειας» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα το ρωσικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά τα περιστατικά καταλήγει σε ανάλογα συμπεράσματα.

Στο μεταξύ η Ρωσία σήμερα (30.03.2018) ξεκίνησε την μαζική απέλαση Ευρωπαίων διπλωματών με το Λονδίνο να αντιδράει στα αντίποινα και να χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη κίνηση από τον Πούτιν λυπηρή (δείτε εδώ περισσότερα)!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις