Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καταγγελία – βόμβα του ΑΚΕΛ! Κατηγορεί τον Νίκο Αναστασιάδη για σενάριο δύο κρατών στην Κύπρο!

Καταγγελία – βόμβα του ΑΚΕΛ! Κατηγορεί τον Νίκο Αναστασιάδη για σενάριο δύο κρατών στην Κύπρο!

Λύση δύο κρατών – ενός τουρκοκυπριακού στον βορρά κι ενός ελληνοκυπριακού στον νότο – φέρεται, σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, να συζητά ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος το διαψεύδει.

Απαντώντας το Σάββατο (27.10.2018) σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι θα ενημερώσει τον κυπριακό λαό, ο οποίος, όπως είπε, “θα σταθμίσει ποιος είναι εκείνος που εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και ποιος μέσα από δογματικές αντιλήψεις και διαστρεβλώσεις θέσεων προσπαθεί απλώς να εξυπηρετήσει το κόμμα του. Τίποτα πέραν αυτού”.

Αφορμή είναι συνέντευξη του Άντρου Κυπριανού, η οποία δημοσιεύεται την Κυριακή (28.10.2018), και όπου ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ φέρεται να αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζητά λύση δύο κρατών.

Τα σενάρια για την Κύπρο

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει συνέντευξη, την οποία ακόμη δεν έχει διαβάσει. Όμως, σημείωσε, επί μέρες τώρα όντως ο κ. Κυπριανού ασκεί μια “μηδενιστική κριτική”.

Επιχειρώντας να διασαφηνίσει τις δηλώσεις του Προέδρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σημείωσε ότι η προτεινόμενη  διάσκεψη στην Κύπρο δεν πρόκειται να αφορά διάφορες παραμέτρους, ούτε κάποιας χαλαρής ομοσπονδίας, ούτε συνομοσπονδίας”.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε, ότι η εισήγηση Αναστασιάδη σχετίζεται με αποκέντρωση των θεσμικών οργάνων και κάποιων αρμοδιοτήτων από την κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις ομόσπονδες πολιτείες, δηλ. “δεν αναφέρεται σε ‘χαλαρή ομοσπονδία’, αλλά στην ανάγκη μιας αποκέντρωσης με στόχο την ενίσχυση της λειτουργικότητας της ομοσπονδίας”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις