Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καταλονία: Ανένδοτη και… όλα ανοιχτά!

Καταλονία
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Η Καταλονία αδιαφορεί για το τελεσίγραφο που έχει δώσει ο Ραχόι! Έτσι, μετά τα ήξεις – αφήξεις του Πουτζδεμόν για την ανεξαρτητοποίηση, όλα μοιάζουν ανοιχτά!

Η κυβέρνηση της Καταλονίας δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τον αγώνα της για απόσχιση! Και θα δώσει την ίδια απάντηση στην κεντρική κυβέρνηση την Πέμπτη, όπως έκανε και χθες. Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της, δείχνοντας έτσι πως στην Καταλονία είναι… ανένδοτοι!

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την Καταλονία…

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ενώ υπολείπονται δυο ημέρες έως ότου ο ηγέτης της Καταλονίας να απαντήσει στο αίτημα της Μαδρίτης να αλλάξει γνώμη για το εάν κήρυξε ή όχι ανεξαρτησία.

Ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δεν κατάφερε να αποσαφηνίσει τη θέση του χθες. Κι αυτό αφού στις 10 Οκτωβρίου, ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου είχε πει… ναι μεν αλλά! Ότι τα αποτελέσματα του απαγορευμένου δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου του δίνουν μεν το δικαίωμα να κηρύξει την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Καταλονία

Αλλά αμέσως έσπευσε να ανακοινώσει την «αναστολή» της διακήρυξης αυτής. Κι αυτό προκειμένου να έχει συνομιλίες με την ισπανική κυβέρνηση. Τώρα έχει περιθώριο έως την Πέμπτη για να υπαναχωρήσει.

«Το να ενδώσουμε δεν εντάσσεται στα σενάρια αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καταλονίας Τζόρντι Τουρούλ. «Την Πέμπτη, δεν θα δώσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που δώσαμε την Δευτέρα».

Η κατάσταση, λοιπόν, μοιάζει να οδηγείται… στα άκρα! Και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις