Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καταλονία: Διατάζουν την Google να μπλοκάρει email και να διαγράψει εφαρμογή για το δημοψήφισμα

Καταλονία Google

Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Καταλονία διατάζει την Google να μπλοκάρει τα emails που χρησιμοποιούνται για να ψηφίσουν για ανεξαρτησία αλλά και να διαγράψει εφαρμογή που χρησιμοποιείται για τη διάδοση του δημοψηφίσματος.

H Google διατάζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Καταλονία να καταργήσει όλες τις εφαρμογές και να μπλοκάρει όλα τα email που επιτρέπουν συμμετοχή στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία.

Το δικαστήριο επίσης απεφάνθη πως η εφαρμογή “On Votar 1-Oct” που είναι διαθέσιμη στο Google Play αντιτίθεται της απόφασης που εξέδωσε τον Σεπτέμβριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας υπέρ της αναστολής του δημοψηφίσματος και ζήτησε να την διαγράψει.

Πρέπει επίσης να διαγραφούν πάνω από 140 ιστότοποι που σχετίζονται με το δημοψήφισμα και έχουν χαρακτηριστεί από τις ισπανικές αρχές “αντισυνταγματικοί”.

Προστεύουν το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Οι Καταλανοί, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του AFP, καταλαμβάνουν εκλογικά τμήματα για να προστατεύσουν το δημοψήφισμα.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το BBC, τρακτέρ μπαίνουν στη Βαρκελώνη για να υποστηρίξουν το δημοψήφισμα. Η σημαία της Καταλονίας κυματίζει στα τρακτέρ που συγκλίνουν στις πόλεις της περιοχής για να υποστηρίξουν το απαγορευμένο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η ισπανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε και πάλι να σταματήσει το δημοψήφισμα στην Καταλονία που χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό.

Η Goldman Sachs, σύμφωνα με το express.co.uk, προβλέπει νίκη της ανεξαρτησίας για την Καταλονία στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Μια μεγάλη νίκη του ναι για την ανεξαρτησία θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις μεταξύ του πρωθυπουργού της Ισπανίας Mariano Rajoy και του προέδρου στην Καταλονία Carles Puigdemont.

H Goldman Sachs ζήτησε να δοθεί περισσότερη αυτονομία στην Καταλονία για να επιλυθεί η τρέχουσα κρίση στην Ισπανία. Προειδοποίησε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις