Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καταλονία – Δημοψήφισμα: Κοιμήθηκαν στους δρόμους! [pics]

Καταλονία

Η “δίψα” των Καταλανών για ανεξαρτησία είναι απερίγραπτη! Χιλιάδες κόσμου κοιμήθηκε στο δρόμο πριν το δημοψήφισμα στην Καταλονία!

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα στην Καταλονία είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας). Θα κλείσουν στις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας).

Όλα αυτά, όμως, δεν λένε τίποτα για χιλιάδες Καταλανούς ψηφοφόρους που κοιμήθηκαν… έξω! Οι εικόνες είναι πρωτόγνωρες. Φωτογραφίες από διεθνή πρακτορεία κάνουν τον γύρο του κόσμου. Και δείχνουν αμέτρητους ανθρώπους να κοιμούνται έξω από τα εκλογικά κέντρα στην Καταλονία. Σε σκηνές, σε sleeping bags, όπου μπορούσαν!

Η αστυνομία έχει δεχθεί εντολές να μην επιτρέψει το δημοψήφισμα και για τον λόγο αυτό πολλοί έφτασαν στα εκλογικά κέντρα από χθες, Σάββατο 30.09.2017. Και έμειναν εκεί!

Την ίδια ώρα, ήδη υπάρχουν εικόνες που δείχνουν ανθρώπους να φράζουν τις πόρτες σε σχολεία ούτως ώστε να μην μπορεί να επέμβει η αστυνομία για να… φιμώσει το δημοψήφισμα!

Δείτε τις εικόνες από τους ανθρώπους που κοιμήθηκαν στον δρόμο

https://twitter.com/CataloniaHelp2/status/914358003758960640

 

Χαμός για το δημοψήφισμα στην Καταλονία!

Οι Καταλανοί έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζουν ουρές μπροστά από τα εκλογικά κέντρα. Θέλουν να ψηφίσουν στο σημερινό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας και το δείχνουν!

Όλα αυτά, παρά την απαγόρευση από τη Μαδρίτη. Η Καταλονία, λοιπόν, βρίσκεται… στα κάγκελα και ολόκληρη η Ευρώπη κρατά την ανάσα της.

Τόσο για την εξέλιξη της διαδικασίας σχετικά με το πολιτικό σκέλος, όσο και για το κοινωνικό. Διότι η ένταση ανεβαίνει σταδιακά και καθημερινά κι αν συνυπολογίσουμε την άτεγκτη στάση της Μαδρίτης και τα σκληρά μέτρα που έχει λάβει, δεν είναι δύσκολο κανείς να σκεφτεί πως αρκεί μια… σπίθα για να ανάψει η “φωτιά”.

Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν Καταλανούς να έχουν σχηματίσει ουρές από τα χαράματα! Άλλα, που δείχνουν ψηφοφόρους να χειροκροτούν όταν μια κάλπη καταφθάνει στο εκλογικό κέντρο!

Χωρίς αμφιβολία, η Καταλονία, η Ισπανία, η Ευρώπη, ζει ιστορικές στιγμές…

Δείτε τις εικόνες

https://twitter.com/CataloniaHelp2/status/914363275114147843

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις