Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κατάπαυση πυρός στη Συρία αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Κατάπαυση πυρός στη Συρία αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάισε την κατάπαυση πυρός στη Συρία για 30 ημέρες, για να επιτραπεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και η μεταφορά ασθενών από τις ζώνες των συγκρούσεων με την υποστήριξη της Ρωσίας, συμμάχου του καθεστώτος της Δαμασκού, έπειτα από διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Η ψηφοφορία διεξήχθη τη στιγμή που συριακά μαχητικά αεροσκάφη συνέχιζαν για έβδομη συνεχή ημέρα τον υπό τον έλεγχο των ανταρτών θύλακα της ανατολικής Γούτα, στις παρυφές της Δαμασκού.

Το ψήφισμα προτρέπει όλους τους εμπλεκόμενους να σταματήσουν αμέσως όλες τις συγκρούσεις και να ακολουθήσουν μια μακροχρόνια ανθρωπιστική παύση, σε όλη την επικράτεια της Συρίας.

Ρωσία: Δεν θα εφαρμοστεί άμεσα

Ο πρεσβευτής ωστόσο της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία χωρίς την ύπαρξη «συγκεκριμένων συμφωνιών» μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη βομβάρδισαν την ανατολική Γούτα αμέσως μετά την υιοθέτηση της απόφασης που ζητά 30ήμερη ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις