Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καταπέλτης η Σάλμα Χάγιεκ για Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Λεσβιακή σκηνή με το ζόρι – Απείλησε να με σκοτώσει

Σάλμα Χάγιεκ

Λίγο καιρό μετά τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ, η Σάλμα Χάγιεκ λύνει τη σιωπή της για τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.

Η Σάλμα Χάγιεκ υποστήριξε πως ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν την παρενοχλούσε και της την έπεφτε για σχεδόν μια δεκαετία. Για χρόνια του έλεγε όχι όταν της πρότεινε να κάνει ντους μαζί του. Όχι στο να τον αφήσει να τη βλέπει να κάνει ντους. Όχι στο να τον αφήσει να της κάνει μασάζ. Όχι στο να της κάνει ένας γυμνός φίλος του μασάζ. Όχι στο να της κάνει στοματικό έρωτα. Και όχι στο να γδυθεί με άλλη γυναίκα.

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν μάλιστα μια φορά εμφανίστηκε στην πόρτα του δωματίου στο ξενοδοχείο που έμενε η Σάλμα Χάγιεκ. Εργαζόταν για ταινία αντίπαλου στούντιο ταινιών. Αφού αγωνίστηκε να τελειώσει το ονειρικό της πρότζεκτ, τη βιογραφία της Φρίντα Κάλο, ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν είπε στη Σέλμα Χάγιεκ ότι δεν θα κυκλοφορούσε αν δεν υπήρχε γυμνή λεσβιακή σκηνή.

Μια φορά, όπως θυμάται η Σάλμα Χάγιεκ, απείλησε να της κάνει κακό. “Θα σε σκοτώσω. Μη νομίζεις ότι δεν μπορώ να το κάνω”. “Μέσα στο παράλογο των αιτημάτων του μια φορά μου ζήτησε να απολύσω τον μάνατζέρ μου. Είχαν τσακωθεί για μια άλλη ταινία με άλλο πελάτη. Με άρπαξε βίαια και με απομάκρυνε από το opening gala στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που ήταν προς τιμήν της Φρίντα. Αυτό ώστε να μπορώ να παραβρεθώ στο ιδιωτικό του πάρτι με άλλες γυναίκες που νομίζω ήταν μοντέλα. Αργότερα μου είπαν ότι ήταν ακριβοπληρωμένες ιερόδουλες”.

Όνειρο ζωής για τη Σάλμα Χάγιεκ

Αυτή η πρεμιέρα ήταν μια σημαντική στιγμή για τη Σάλμα Χάγιεκ. Για καιρό έλεγε ότι η ταινία για τη Φρίντα Κάλο ήταν το ονειρικό πρότζεκτ που λαχταρούσε να κάνει στο Χόλιγουντ. Και έκανε ό,τι μπορούσε για να το κάνει πραγματικότητα. Όταν αρνήθηκε τις σεξουαλικές χάρες στον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, αντέδρασε με τον πιο σκληρό τρόπο.

“Όταν τελικά πείστηκε ότι δεν θα κέρδιζα την ταινία με τον τρόπο που περίμενε, μου είπε ότι πρότεινε τον ρόλο και το σενάριό μου μετά από χρόνια έρευνας σε άλλη ηθοποιό. Στα μάτια του δεν ήμουν καλλιτέχνης. Δεν ήμουν καν άνθρωπος. Ήμουν ένα πράγμα. Όχι ένα τίποτα. Απλά ένα σώμα”.

Η Σάλμα Χάγιεκ ωστόσο αρνήθηκε να υποχωρήσει και υπέβαλε αγωγή εναντίον της εταιρείας του. Μια αγωγή που της άνοιξε την πόρτα για να πάρει πίσω το ονειρικό της πρότζεκτ. Η εταιρεία τότε της ζήτησε να συγκεντρώσει 10 εκατομμύρια δολάρια, να πάρει έναν πρωτοκλασάτο σκηνοθέτη, να ξαναγράψει το σενάριο και να βρει τέσσερις διάσημους ηθοποιούς να εμφανιστούν δίπλα της. Αυτά αν ήθελε να αποκτήσει ξανά τον έλεγχο της ταινίας.

Η ερωτική σκηνή της Σάλμα Χάγιεκ για τη Φρίντα Κάλο

Μόλις άρχισαν τα γυρίσματα, η Σάλμα Χάγιεκ υποστηρίζει ότι έγινε χειρότερος. “Μου είπε ότι το μόνο πράγμα που είχα ήταν το σεξαπίλ μου. Και πως δεν υπήρχε καθόλου μέσα σε αυτή την ταινία. Έτσι μου είπε ότι θα σταματούσε την ταινία γιατί κανείς δεν θα ήθελε να με δει σε αυτό τον ρόλο”.

Τότε ήταν που της είπε ότι έπρεπε να προσθέσει σκηνή σεξ. Συμφώνησε ώστε να δει την ταινία της τελικά να βγαίνει στους κινηματογράφους. “Έφτασα στο σετ εκείνη τη μέρα που έπρεπε να γυρίσουμε τη σκηνή που πίστευα ότι θα έσωζε την ταινία. Και για πρώτη και τελευταία φορά στην καριέρα μου έπαθα νευρικό κλονισμό. Το σώμα μου έτρεμε ανεξέλεγκτα. Είχε κοπεί η αναπνοή μου. Άρχισα να κλαίω χωρίς να μπορώ να σταματήσω.

Δεν ήταν επειδή θα ήμουν γυμνή με μια άλλη γυναίκα. Ήταν επειδή θα έμενα γυμνή με εκείνη για τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν. Αλλά τότε δεν μπορούσα να τους το πω”. Πήρε τελικά ένα ηρεμιστικό για να βγάλει τη σκηνή για την ταινία που ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα. Τότε ήταν που ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν της είπε ξαφνικά ότι δεν ήθελε να βγάλει την ταινία.

Συμφώνησε να τη βγάλει αν κατάφερνε να συγκεντρώσει πάνω από 80 σε δοκιμαστικό ακροατήριο. Στο τέλος η σκληρή δουλειά της Σάλμα Χάγιεκ γέμισε τα ταμεία του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν παρά τις προσπάθειές του να τα καταστρέψει όλα. “Μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2002, αυτή η ταινία για την ηρωίδα μου και τη γυναίκα που με ενέπνευσε. Αυτή η μεξικανίδα καλλιτέχνης ποτέ δεν είχε πραγματικά αναγνωριστεί στην εποχή της”. Του χάρισε μια τεράστια επιτυχία στο box office που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Και προσέθεσε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ στη συλλογή του. Ανάμεσά τους και αυτή για το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού.

“Είμαι ευγνώμων για όλους όσοι ακούνε τις εμπειρίες μας. Ελπίζω ότι η προσθήκη της φωνής μου στη χορωδία όλων εκείνων που επιτέλους μιλάνε θα ρίξει φως στο γιατί είναι τόσο δύσκολο. Και γιατί τόσοι πολλοί από εμάς περιμέναμε τόσο καιρό. Οι άντρες παρενοχλούσαν σεξουαλικά επειδή μπορούσαν. Οι γυναίκες μιλάνε σήμερα επειδή σε αυτή τη νέα εποχή μπορούμε επιτέλους” κατέληξε η Σάλμα Χάγιεκ.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις