Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Κατάρ: Η δολοφονία του αλ Αρούρι επηρέασε τη δυνατότητά μας να μεσολαβούμε ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ

Κατάρ: Η δολοφονία του αλ Αρούρι επηρέασε τη δυνατότητά μας να μεσολαβούμε ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε σήμερα ότι η δολοφονία του δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς από το Ισραήλ στη Βηρυτό την επηρέασε την ικανότητα της Ντόχα να μεσολαβεί μεταξύ των 2 πλευρών.

Ωστόσο τόνισε πως το Κατάρ θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μια νέα εκεχειρία, έπειτα από αυτήν που διαπραγματεύτηκε στα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε ο Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στη Ντόχα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε αναφερόμενος στον θάνατο δύο δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα το πρωί της Κυριακής σε πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ, ότι είναι μια “ασύλληπτη τραγωδία”. “Λυπάμαι βαθύτατα”. Είναι μια ασύλληπτη τραγωδία”, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των “αθώων Παλαιστινίων” που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου είναι επίσης μια τραγωδία.

Μετά την Ιορδανία και το Κατάρ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έφθασε σήμερα το βράδυ στο Άμπου Ντάμπι, έναν νέο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, από όπου στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις