Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 7 Ισραηλινοί πράκτορες της Μοσάντ στη χώρα

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 7 Ισραηλινοί πράκτορες της Μοσάντ στη χώρα

Ένα μεγάλο κατασκοπευτικό θρίλερ, που έχει ανεβάσει το θερμόμετρο στις εδώ και καιρό τεταμένες σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ, βρίσκεται σε εξέλιξη στη γειτονική μας χώρα, μετά την σύλληψη 7 πρακτόρων της Μοσάντ από τις τουρκικές αρχές.

Μάλιστα οι 7 πράκτορες της Μοσάντ που συνελήφθησαν στην Τουρκία φέρονται να ήταν μέλη μιας 56μελούς ομάδας κατασκοπείας του Ισραήλ στη χώρα.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας, Sabah, ομάδες αντικατασκοπείας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας έπιασαν 7 πράκτορες της Μοσάντ, οι οποίοι ανήκαν σε μια 56μελη ομάδα Ισραηλινών κατασκόπων που δρούσαν στην γειτονική χώρα.

Μάλιστα η εφημερίδα ανέφερε ότι την δράση του 56μελούς κυκλώματος ομολόγησαν οι Ισραηλινοί κατάσκοποι που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές.

Σενάρια ανέφεραν ότι η ομάδα της Μοσάντ είχε ως στόχο Ιρανούς που σχεδίαζαν δολοφονίες Ισραηλινών.

Λογισμικό τηλεφωνικών υποκλοπών

Η ομάδα της Μοσάντ που δρούσε στην Τουρκία, φαίνεται να αποτελείτο κυρίως από πράκτορες με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, χρησιμοποιούσε ψεύτικους ιστότοπους στην αραβική γλώσσα για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των στόχων και να τους οδηγήσει να κάνουν «κλικ» σε άρθρα, προκειμένου να… φυτέψουν λογισμικό υποκλοπής spyware στα τηλέφωνά τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Sabah, οι πράκτορες είχαν επίσης επιφορτιστεί με τη συλλογή πληροφοριών για ξένους υπηκόους, χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως παρακολούθηση, χακάρισμα δικτύων WiFi και φωτογράφιση στόχων και ηλεκτρονική παρακολούθηση.
Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, μέλη του Ισραηλινού κατασκοπευτικού πυρήνα στην Κωνσταντινούπολη είχαν επίσης σταλεί από τη Μοσάντ και στον Λίβανο και τη Συρία για να εντοπίσουν τοποθεσίες για επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις