Κόσμος

Κατασκοπικό θρίλερ: Βρετανός δούλευε στην πρεσβεία στο Βερολίνο και κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε χθες Τρίτη έναν Βρετανό που εργαζόταν στη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο, με την υποψία ότι κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας.

Ο άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο Ντέιβιντ Σ., φέρεται να «έδωσε σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών» τουλάχιστον μία φορά έγγραφο «το οποίο περιήλθε στην κατοχή του στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην πρεσβεία», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας αρμόδια για υποθέσεις κατασκοπείας.

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η σύλληψη του άνδρα έγινε έπειτα από κοινή έρευνα των βρετανικών και γερμανικών αρχών, ενώ πρόσθεσε ότι αυτός θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή αργότερα σήμερα.

«Ο κατηγορούμενος έλαβε ένα ποσό μετρητών που δεν έχει διευκρινιστεί σε αντάλλαγμα για την παροχή πληροφοριών», επεσήμανε την ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Βρετανός αυτός εργαζόταν για τη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο από τον Νοέμβριο του 2020, αν και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια θέση.

«Έρευνες έχουν γίνει στο διαμέρισμα και τον χώρο εργασίας (του κατηγορούμενου)», σημείωσε η εισαγγελία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «βλέπει» συμφωνία με το Ιράν το Σαββατοκύριακο – «Συμβαίνουν πολλά καλά και αυτό περιλαμβάνει και τον Λίβανο»
Στις πρώτες του δηλώσεις στις κάμερες μετά το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Η 34χρονη Έιμι Έσκριτζ είναι η 11η στη λίστα με τους νεκρούς επιστήμονες στις ΗΠΑ - Αυτοπυροβολισμός η αιτία θανάτου της
Τουλάχιστον 10 επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προγράμματα πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το 2023
Η 11η επιστήμονας
IDF: Το Ιράν είναι εντελώς αποδυναμωμένο – Νεκροί 1700 «τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
«Το Ιράν προσέρχεται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς πολύ αδύναμο και με μία πολύ αδύναμη οικονομία, είναι απλώς γυμνοί», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF)
Ισραηλινό F-16