Κόσμος

Κατασκοπικό θρίλερ: Βρετανός δούλευε στην πρεσβεία στο Βερολίνο και κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε χθες Τρίτη έναν Βρετανό που εργαζόταν στη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο, με την υποψία ότι κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας.

Ο άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο Ντέιβιντ Σ., φέρεται να «έδωσε σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών» τουλάχιστον μία φορά έγγραφο «το οποίο περιήλθε στην κατοχή του στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην πρεσβεία», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας αρμόδια για υποθέσεις κατασκοπείας.

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η σύλληψη του άνδρα έγινε έπειτα από κοινή έρευνα των βρετανικών και γερμανικών αρχών, ενώ πρόσθεσε ότι αυτός θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή αργότερα σήμερα.

«Ο κατηγορούμενος έλαβε ένα ποσό μετρητών που δεν έχει διευκρινιστεί σε αντάλλαγμα για την παροχή πληροφοριών», επεσήμανε την ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Βρετανός αυτός εργαζόταν για τη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο από τον Νοέμβριο του 2020, αν και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια θέση.

«Έρευνες έχουν γίνει στο διαμέρισμα και τον χώρο εργασίας (του κατηγορούμενου)», σημείωσε η εισαγγελία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
31
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
WSJ: Το Πεντάγωνο ζητά επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για το κόστος του πολέμου με το Ιράν
Tο Πεντάγωνο εκτιμούσε ότι το κόστος του πολέμου εναντίον του Ιράν θα έφτανε περίπου 29 δισεκ. δολάρια, ένα ποσό το οποίο οι Δημοκρατικοί αμφισβητούσαν εκτιμώντας ότι είναι πολύ μικρότερο από το πραγματικό
Το αμερικανικό Πεντάγωνο