Κόσμος

Κατέβασαν από το αεροπλάνο δύο μέλη των Pussy Riot επειδή ήταν… “τύφλα”

Δύο από τα μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, η Μαρία Αλέχινα και ο Κίριλ Μασέκα, υποχρεώθηκαν να αποβιβαστούν από ένα αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, επειδή βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις ισπανικές αρχές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, τα δύο μέλη του συγκροτήματος των Pussy Riot επρόκειτο να αναχωρήσουν το απόγευμα της Τρίτης για το Μιλάνο, όμως “ήταν σε κατάσταση μέθης και ο πιλότος αποφάσισε να καλέσει την πολιτοφυλακή”.

Οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να κατέβουν από το αεροπλάνο, κάτι που έκαναν χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα, πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν συνελήφθησαν.

Τις τελευταίες ημέρες το συγκρότημα περιόδευσε σε πολλές ισπανικές πόλεις παρουσιάζοντας το σόου “Pussy Riot: Riot Days”, μια μίξη μουσικής πανκ και ηλεκτρονικής, θεάτρου και ντοκιμαντέρ. Σήμερα πρόκειται να δώσουν μία παράσταση στο Μιλάνο.

Η γνωστότερη ίσως δράση των Pussy Riot χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2012, όταν τραγούδησαν μια “πανκ προσευχή” εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα σε έναν καθεδρικό ναό στη Μόσχα. Η Μαρία Αλέχινα και άλλα δύο μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν το 2012 σε δύο χρόνια καταναγκαστικά έργα για “χουλιγκανισμό υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος”. Η Εκατερίνα Σαμούτσεβιτς αποφυλακίστηκε γρήγορα, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, όμως η Αλέχινα και η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα εξέτισαν 22 μήνες από την ποινή.

Πέρσι η Ρωσία καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για “πολλαπλές παραβιάσεις” στην υπόθεση των Pussy Riot.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Νότια Αφρική: Διαρρήκτες βασάνιζαν δύο ηλικιωμένους επί 3 ώρες – Τους έριξαν βραστό νερό, προσπάθησαν να κόψουν τις θηλές της γυναίκας
Ο 67χρονος αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά ενός χρηματοκιβωτίου στους δράστες και εκείνοι ξεκίνησαν να τους βασανίζουν - Απείλησαν να βιάσουν την 68χρονη σύζυγο
Αστυνομία της Νότιας Αφρικής
Επεισόδιο του Αμπντούλ ελ Σαγιέντ με δημοσιογράφο του Sky News – Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 8,8 εκατομμύρια προβολές
Το βρετανικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ελ Σαγιέντ ότι ο δημοσιογράφος «κυνηγούσε» τον πολιτικό ή ότι έχει μόνο πέντε θεατές στις ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Abdul El-Sayed
11
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι έχασε στις ενδιάμεσες εκλογές λόγω του πολέμου με το Ιράν που «οδήγησε σε μια μικρή αύξηση στην τιμή της βενζίνης»
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις στους δημοσιογράφους - Απάντησε αρνητικά στο αν σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Χέγκσεθ
AP Photo
52