Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κάτι τρέχει με την Ελισάβετ – Άφαντη 12 μέρες η Βασίλισσα

Κάτι τρέχει με την Ελισάβετ – Άφαντη 12 μέρες η Βασίλισσα

Τι συμβαίνει τελικά με τη Βασίλισσα Ελισάβετ; Το κρυολόγημα (επισήμως τουλάχιστον) που έχει καταβάλει τη μονάρχη της Βρετανίας δε λέει να περάσει και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς πάλι δεν εμφανίστηκε για να παραβρεθεί στη λειτουργία του Σάντριγχαμ.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια εδώ και 12 μέρες. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο να μην πηγαίνει στην εκκλησία την πρώτη μέρα του χρόνου. Αλλά σήμερα (01.01.2017) αυτό έγινε. Και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και φήμες για την υγεία της 90χρονης Ελισάβετ.

Ήταν 21 Δεκεμβρίου όταν το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως η Βασίλισσα και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος ταλαιπωρούνταν από βαρύ κρυολόγημα. Και ήταν η αιτία να απουσιάσει και από τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Σάντριγχαμ για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια. Το ίδιο έγινε και την Πρωτοχρονιά.

Όταν η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της Ελισάβετ, ρωτήθηκε για την υγεία της μητέρας της απάντησε πως η Βασίλισσα αισθάνεται καλύτερα. Αλλά στη λειτουργία δεν πήγε και προτίμησε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και στη ζεστασιά του σπιτιού.

Είναι σαφές πως η δήλωση της πριγκίπισσας έγινε για να κατευναστούν οι ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας της Ελισάβετ. Έβρεχε άλλωστε και θα ήταν δύσκολο για την Ελισάβετ να περπατήσει τα 400 μέτρα από το παλάτι έως τον ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. Αντίθετα, ο 95χρονος σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, η υγεία του οποίου είναι εξαιρετικά εύθραυστη τα τελευταία χρόνια, βγήκε στη βροχή αλλά μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο ως την εκκλησία.

Απογοητεύτηκαν έτσι οι υπήκοοι της Ελισάβετ που ακόμη και με βρέφη στην αγκαλιά πήγαν στην εκκλησία για να δουν τη Βασίλισσα. Και πέρασαν και από εξονυχιστικούς ελέγχους!

Με πληροφορίες από Daily Mail
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε