Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κατρακύλα Τραμπ! Σε ιστορικό χαμηλό τη δημοτικότητά του

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Reuters)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Reuters)

Το “χαστούκι” που “έφαγε” με την προσπάθεια να καταργήσει το Obamacare δεν ήταν μόνο μια πολιτική ήττα και ένα πλήγμα στο γόητρο του Ντόναλντ Τραμπ. Είχε επίπτωση και στη δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου, που ενώ έχει μόλις δυο μήνες στο Οβάλ Γραφείο έχει φτάσει σε… ιστορικό χαμηλό!

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup: το ποσοστό αποδοχής του προεδρικού έργου του Ντόναλντ Τραμπ έπεσε σε νέο ιστορικό χαμηλό, φτάνοντας στο 35%.

“Το πρόσφατο ποσοστό αποδοχής (36%) του Τραμπ, το οποίο καταγράφηκε μετά την αποτυχία του να περάσει το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση στο Κογκρέσο, έπεσε λίγο πιο κάτω από το ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών (37%0 που κατέγραψε η δημοτικότητα του Μπιλ Κλίντον τον Ιούνιο 1993”, ανέφερε η εταιρεία δημοσκοπήσεων.

“Σε ερώτηση που τέθηκε από την Κυριακή ως την Τρίτη, η δημοτικότητά του κατέγραψε περαιτέρω πτώση πέφτοντας στο 35%”.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ακόμη ότι και οι επτά εκλεγμένοι πρόεδροι των ΗΠΑ μετά τον Ρίτσαρντ Νίξον είδαν τη δημοτικότητά τους να πέφτει κάτω από το 40% σε κάποιο στάδιο της θητείας τους με τέσσερις από αυτούς να έχουν ποσοστό αποδοχής χαμηλότερο και από το 35% του Τραμπ: Νίξον (24%), Τζίμι Κάρτερ (28%), Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος (29%) και Τζορτζ Μπους ο νεότερος (25%).

Επιπλέον, το χαμηλότερο ποσοστό που κατέγραψε η δημοτικότητα του Ρόναλντ Ρίγκαν (35%) είναι ανάλογο με εκείνο του Τραμπ, ενώ τα ποσοστά της δημοτικότητας του Κλίντον (37%) και του Μπαράκ Ομπάμα (38%) ήταν στο χαμηλότερο επίπεδό τους λίγο υψηλότερα από το σημερινό του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε