Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Καυτές ερωτικές τοιχογραφίες στην Πομπηία! Οι υπηρεσίες σε αρχαίο οίκο ανοχής! [vid]

Καυτές ερωτικές τοιχογραφίες στην Πομπηία! Οι υπηρεσίες σε αρχαίο οίκο ανοχής! [vid]

Οι ερωτικές τοιχογραφίες επέζησαν από την ηφαιστειακή έκρηξη τον 79 π.Χ. αιώνα. Το αρχαίο πορνείο “Lupanar of Pompeii” ήταν στέκι για τους πλούσιους επιχειρηματίες και πολιτικούς και οι τοιχογραφίες αποκαλύπτουν τις ερωτικές υπηρεσίες που προσφέρονταν.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα έργα τέχνης με ομαδικό σεξ και άλλες ερωτικές πράξεις μπορεί να απεικονίζουν τις υπηρεσίες που προσφέρονταν από τις πόρνες. Το “Lupanar of Pompeii” ήταν το κεντρικό σημείο για την ακμάζουσα περιοχή των κόκκινων φαναριών της καταδικασμένης πόλης.

Αρχικά, το αρχαίο ρωμαϊκό πορνείο ανακαλύφθηκε τον 19ο αιώνα. Ήταν κλειστό αλλά πρόσφατα επαναλειτούργησε και άνοιξε τις πύλες του για το κοινό τον Οκτώβριο του 2006. Ενώ το πορνείο δεν είναι ούτε το πιο πολυτελές ούτε το πιο σημαντικό ιστορικό κτίριο σε ό,τι έχει απομείνει από την Πομπηία, είναι το πιο συχνά επισκεπτόμενο από τους τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Οι ιερόδουλες δεν ήταν αποκλειστικά γυναίκες, αλλά πολλοί άντρες, ιδιαίτερα νέοι πρώην σκλάβοι, πουλούσαν τους εαυτούς τους σε άντρες και γυναίκες. Οι ερωτικές ζωές των ιερόδουλων της Πομπηίας παρουσιάστηκαν πρόσφατα από την καθηγήτρια του Western University Kelly Olson. Εστιάσε το έργο της στον ρόλο των γυναικών στη ρωμαϊκή κοινωνία και την προφανή σεξουαλικότητα σε πολλές από τις τοιχογραφίες και τα γλυπτά.

Η καθηγήτρια κλασικών σπουδών ταξίδεψε στην αρχαία πόλη τον περασμένο μήνα για το πρόγραμμα του CBS “The Nature of Things” και μιλώντας για τη ζωή στους αρχαίους οίκους ανοχής της Πομπηίας τόνισε ότι είναι πολύ ωραίο μέρος για να εργάζεται. “Παντρεμένοι άντρες μπορούσαν να κοιμηθούν με οποιονδήποτε εφόσον κρατούσαν τα χέρια τους μακριά από τις γυναίκες άλλων αντρών. Οι παντρεμένες γυναίκες δεν μπορούσαν να κάνουν σεξ με κανέναν άλλο”.

Το κτίριο βρίσκεται στην παλαιότερη συνοικία της Πομπηίας και οι δρόμοι γύρω του ήταν γεμάτα με ταβέρνες. Με την είσοδό τους στο κτίριο, οι επισκέπτες έβλεπαν τις ερωτικές τοιχογραφίες που κοσμούσαν μέχρι και τις οροφές. Σε κάθε μια από τις τοιχογραφίες τα ζευγάρια συμμετέχουν σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις. Δεν βρίσκονταν εκεί μόνο για διακόσμηση αλλά λειτουργούσαν και ως κατάλογος που έδινε πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσέφεραν οι ιερόδουλες σε κάθε δωμάτιο.

Το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς κτίστηκε αποκλειστικά για ραντεβού πορνείας και χωρίς να εξυπηρετεί καμιά άλλη εναλλακτική λειτουργία. Στους τοίχους του παραμένουν επιγραφές που άφησαν πελάτες αλλά και κορίτσια που εργάζονταν εκεί. Οι ερευνητές έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν 120 σκαλιστές φράσεις, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων πελτών και εργαζομένων που έχασαν τις ζωές τους πριν από σχεδόν 2.000 χρόνια.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε