Κυριακή, 19 Μαΐ
26oC Αθήνα

Καζακστάν: Αεροπορική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς! Συνετρίβη αεροσκάφος με 100 επιβαίνοντες

Καζακστάν

Αεροσκάφος της εταιρίας Bek Air συνετρίβη κοντά στην πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν.
Τουλάχιστον 14 οι νεκροί σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό.
35 οι τραυματίες, οι 22 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες.
Έπεσε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, επιχείρηση εκκένωσης των κατοίκων!
Ανεστάλη η λειτουργία της εταιρίας.

Αεροπορική τραγωδία συγκλονίζει το Καζακστάν. Αεροπλάνο Fokker-100 της εταιρίας Bek Air με 95 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του σε διώροφο κτίριο κοντά στην πρώην πρωτεύουσα Αλμάτι (η πρώην Άλμα Άτα, πρωτεύουσα από το 1929 έως το 1997).

Ο προσωρινός απολογισμός είναι 14 νεκρού και 35 τραυματίες, εκ των οποίων οι 22 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν οι αρχές του Καζακστάν. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και έξι παιδιά. Σε 60 από τους επιβάτες του μοιραίου αεροπλάνου προσφέρονται ιατρικές φροντίδες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Λίγο αφού είχε απογειωθεί από το διεθνές από το διεθνές αεροδρόμιο του Αλμάτι, το αεροπλάνο της της Bek Air συνετρίβη κοντά σε κατοικημένη περιοχή και άμεσα δόθηκε εντολή για κατεπείγουσα απομάκρυνση των κατοίκων!

https://youtu.be/42i9dsQHH4A

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες του αεροδρομίου ανακοίνωσαν πως υπάρχουν επιζώντες και ότι επιτόπου επιχειρούν ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Το Fokker-100, που παρήγαγε η ομώνυμη γερμανική κατασκευάστρια αεροσκαφών ως την πτώχευσή της, έχασε ύψος αμέσως μετά την απογείωση, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας. Θα εκτελούσε πτήση προς τη Νουρ-Σουλτάν, πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στις «οικογένειες και τους φίλους» των θυμάτων του δυστυχήματος.

Καζακστάν

Συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης της κρίσης υπό τον πρωθυπουργό Άσκαρ Μάμιν, πρόσθεσε ο πρόεδρος Τοκάγεφ, τονίζοντας ότι εάν διαπιστωθεί πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα, «όλοι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν αυστηρά βάσει του νόμου».

Οι αρχές του Καζακστάν ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται η λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας Bek Air έως ότου διαλευκανθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις