Κόσμος

Καζακστάν: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 98 τραυματίες από τρομερές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Κόλαση του Δάντη στο Καζακστάν! Δώδεκα άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και πυροσβέστες σκοτώθηκαν και άλλοι 98 τραυματίστηκαν από εκρήξεις που προκάλεσε πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών της κεντρο-ασιατικής χώρας, την Παρασκευή (27.08.2021).

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τις εκρήξεις στη στρατιωτική βάση στη νότια επαρχία Ζαμπίλ του Καζακστάν όπου ήταν αποθηκευμένα εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται σε έργα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας, Νουρλάν Γερμεκμπάγεφ.

https://youtu.be/lVyCHDZKeOk

Οι στρατιώτες και οι πυροσβέστες σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν την πυρκαγιά που προκάλεσε δέκα εκρήξεις, πρόσθεσε, λέγοντας πως τα αποθηκευμένα εκρηκτικά προέρχονταν από εγκαταστάσεις στην πόλη Αρίς έπειτα από ένα παρόμοιο συμβάν το 2019 εκεί κατά το οποίο είχαν σκοτωθεί τέσσερις άνθρωποι.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, ο Γερμεκμπάγεφ δήλωσε, στο τοπικό παράρτημα του Radio Free Europe/Radio Liberty, πως υπέβαλε την παραίτησή του μετά το δυστύχημα.

Οι αρχές απομάκρυναν εκατοντάδες ανθρώπους από τη γύρω περιοχή και έκλεισαν τον κύριο δρόμο που συνδέει την επαρχία με τη μεγαλύτερη πόλη Αλμάτι.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» Δανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία – Εικόνες χάους στους δρόμους που «βούλιαξαν» στο χιόνι
Στην Κοπεγχάγη αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι, στην Αγία Πετρούπολη τα κανάλια πάγωσαν, το Τόκιο ντύθηκε στα λευκά, ενώ η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει το πιο ακραίο ψύχος από το 2018
Άνδρας καθαρίζει το χιόνι στο Άαλμποργκ της Δανίας
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος