Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Κέιτ Μίντλετον: Παγκόσμια συγκίνηση για τη μάχη με τον καρκίνο – Δεν θα παρευρεθεί στην πασχαλινή λειτουργία στο Γουίνσδορ

Κέιτ Μίντλετον: Παγκόσμια συγκίνηση για τη μάχη με τον καρκίνο – Δεν θα παρευρεθεί στην πασχαλινή λειτουργία στο Γουίνσδορ

Η Κέιτ Μίντλετον δεν θα συμμετάσχει με τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην παραδοσιακή λειτουργία για το Πάσχα στο Γουίνσδορ λόγω της διάγνωσής της με καρκίνο, αλλά τονίζει πως ανυπομονεί για τη μέρα που θα επιστρέψει στα καθήκοντά της.

Η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας, προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά το βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και ότι έχει ξεκινήσει χημειοθεραπείες.

Σύμφωνα με τη «Daily Mail», o πρίγκιπας της Ουαλίας Γουίλιαμ θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο έπειτα από τις διακοπές για το Πάσχα, αλλά η οικογένεια δεν θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνσδορ.

H Πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της, καθώς θεωρεί ότι αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αποθεραπεία της.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επιστροφής της στα καθήκοντά της.

Μπάιντεν: «Προσεύχομαι για την ανάρρωση της πριγκίπισσας»

Τη συμπαράστασή του στην Κέιτ Μίντλετον, η οποία ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Παρασκευή, ότι «προσεύχεται» για την ανάρρωση της πριγκίπισσας Κέιτ, μετά την ανακοίνωση νωρίτερα από την σύζυγο του διαδόχου του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Γουίλιαμ ότι πάσχει από καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία.

Σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι μαζί με την σύζυγό του Τζιλ ενώνει τη φωνή του με «εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο προσευχόμενος για την ανάρρωσή σας, πριγκίπισσα Κέιτ».

Όσα γνωρίζουμε για τη διάγνωση

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εξομολόγηση της Κέιτ Μίντλετον μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος ότι διαγνώσθηκε με καρκίνο, έχει ξεσηκώσει ένα θηριώδες κύμα συμπαράστασης.

Ο Guardian συγκέντρωσε όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την εν λόγω διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι μία από τις εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανούς που διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο.

Ακολουθούν όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής για την κατάσταση της Κέιτ Μίντλετον:

Με τι είδους καρκίνο έχει διαγνωστεί;

Η 42χρονη Κέιτ έχει διαγνωστεί με μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου. Σε ένα προσωπικό μήνυμα που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής, η πριγκίπισσα ανέφερε ότι όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο, “θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική”.

Η χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κλινική του Λονδίνου, ήταν επιτυχής. Μετά από 13 ημέρες στο νοσοκομείο, η πριγκίπισσα πήρε εξιτήριο στις 29 Ιανουαρίου. “Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος”, δήλωσε την Παρασκευή.

Το παλάτι του Κένσινγκτον ανέφερε ότι δεν θα μοιραστεί περαιτέρω ιατρικές πληροφορίες σχετικά με τη μορφή ή το στάδιο του καρκίνου που ανακαλύφθηκε.

Τι είδους εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν;

Λεπτομέρειες για το είδος των εξετάσεων δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο μπορεί να περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος, σαρώσεις και βιοψίες. Η βιοψία είναι μια ιατρική διαδικασία που περιλαμβάνει τη λήψη ενός μικρού δείγματος ώστε να εξεταστεί στο μικροσκόπιο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παθολογικά κύτταρα. Η Catherine δήλωσε ότι “οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος”.

Τι γίνεται;

Στο προσωπικό της μήνυμα, η πριγκίπισσα ανέφερε ότι η ιατρική ομάδα της συνέστησε να υποβληθεί σε προληπτική χημειοθεραπεία. Δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια, αλλά γνωρίζουμε ότι η πριγκίπισσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Ιανουάριο. Το παλάτι δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες τότε, αλλά δήλωσε ότι η επέμβαση ήταν προγραμματισμένη και ότι η κατάστασή της “δεν σχετίζεται με τον καρκίνο”. Ξεκίνησε προληπτική χημειοθεραπεία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η χημειοθεραπεία είναι μια θεραπεία κατά την οποία χρησιμοποιούνται φάρμακα για να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φαρμάκων χημειοθεραπείας, αλλά όλα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Σταματούν την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων, γεγονός που τα εμποδίζει να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν στο σώμα. Η Κέιτ Μίντλετον δήλωσε ότι βρισκόταν «στα αρχικά στάδια» της θεραπείας.

Πότε άρχισε τη θεραπεία;

Ο Guardian γνωρίζει ότι η Catherine ξεκίνησε μια προληπτική χημειοθεραπεία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Πότε θα ολοκληρωθεί η θεραπεία;

Βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και η απόφαση για το πότε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί θα εξαρτηθεί από τους γιατρούς.

Πώς αισθάνεται;

Είπε ότι οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν “απίστευτα δύσκολοι” για την ίδια και την οικογένειά της, αλλά είναι ευδιάθετη και συγκεντρωμένη στην ανάρρωση.

“Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ- στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου”.

Η πριγκίπισσα πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στην εργασία της, αλλά προς το παρόν “πρέπει να επικεντρωθεί στην πλήρη ανάρρωση”.

Τόσο ο βασιλιάς Κάρολος όσο και η Κέιτ Μίντλετον διαγνώστηκαν με καρκίνο αφού είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για κάτι άλλο;

Ναι. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του βασιλιά για μια καλοήθη διόγκωση του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα “ξεχωριστό θέμα ανησυχίας”. Περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια “μορφή καρκίνου”, ανέφερε το παλάτι.

Η Κέιτ Μίντλετον διαπίστωσε ότι είχε καρκίνο μόνο αφού υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιά τον Ιανουάριο. Το παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει αποκαλύψει γιατί χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εξ αρχής.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον καρκίνο

Εμφανώς ταλαιπωρημένη αλλά χαμογελαστή εμφανίστηκε η Κέιτ Μίντλετον στις οθόνες των Βρετανών αλλά και όλου του κόσμου προκειμένου να μοιραστεί μαζί τους μετά από εβδομάδες φημών και σεναρίων ότι πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.

Σε ένα συγκινητικό βίντεο η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, το δεύτερο μέλος της Βασιλικής οικογένειας, μετά τον Βασιλιά Κάρολο, που δίνει μάχη με τον καρκίνο μίλησε με ειλικρίνεια για όλα όσα περνάει η ίδια και η οικογένειά της.

«Ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω, προσωπικά, για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση.

Ήταν δύο απίστευτα δύσκολοι μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια εξαιρετική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων.

Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, στο Λονδίνο, και εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν σχετιζόταν με τον καρκίνο. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση αποκάλυψαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα ενημέρωσε ότι Θα πρέπει να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ και ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της οικογένειάς μας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, χρειάστηκε χρόνος. Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με έναν τρόπο αυτό είναι κατάλληλο για αυτούς, και για να τους καθησυχάσω ότι θα είμαι εντάξει.

Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου.

Το να έχω τον Γουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει πολλά και για τους δύο.

Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν θα μπορέσω , αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη αποκατάσταση…

Αυτή τη στιγμή, σκέφτομαι επίσης όλους εκείνους των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο. Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις