Κόσμος

Κεντρική Αμερική: 33 νεκροί από τις καταιγίδες Αμάντα και Κριστόμπαλ (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη εβδομάδα στην κεντρική Αμερική εξαιτίας των τροπικών καταιγίδων Αμάντα και Κριστόμπαλ, σύμφωνα με τους νεότερους απολογισμούς που ανακοίνωσαν οι αρχές των κρατών της περιοχής.

Στο Ελ Σαλβαδόρ, τα δύο ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 27 ανθρώπους, ενώ 6 αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερα κυβερνητικά στοιχεία.

https://www.youtube.com/watch?v=OX8SqIReKEY

Η Αμάντα, που άρχισε να πλήττει την περιοχή την Κυριακή, έχει επίσης στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στην Ονδούρα και δύο στη Γουατεμάλα.

Η Αμάντα και η Κριστόμπαλ έχουν προκαλέσει πλημμύρες, κατολισθήσεις, διακοπές της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης. Σύμφωνα με την Καρολίνα Ρεσίνος, στέλεχος της προεδρίας του Σαλβαδόρ, 11.179 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και να μεταφερθούν σε 210 κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν ως αύριο Παρασκευή — πιθανόν ως και μεθαύριο Σάββατο — στο Ελ Σαλβαδόρ, όπου οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156