Κόσμος

Κένυα: Αστυνομικός σε κατάσταση αμόκ σκότωσε τη γυναίκα του και πέντε περαστικούς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας κενυάτης αστυνομικός σκότωσε έξι ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ο αστυνομικός αρχικά σκότωσε τη σύζυγό του πριν βγει στο δρόμο με το υπηρεσιακό του όπλο AK-47 και σκοτώσει άλλους πέντε ανθρώπους.

Οι αστυνομικές αρχές της Κένυας δεν διευκρίνισαν τι ήταν αυτό που προκάλεσε το μακελειό. «Ο αστυνομικός (…) άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο μοτοσικλετιστές, ο ένας εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματά του την ώρα που του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες», αναφέρει η αστυνομία στην έκθεσή της.

Ο Φράνσις Ουάχομ, ο επικεφαλής της αστυνομίας στη περιοχή Νταγκορέτι του Ναϊρόμπι, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τον αριθμό των νεκρών, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με αυτό.

Οργισμένοι κάτοικοι της περιοχής στην οποία σημειώθηκε έβαλαν αργότερα φωτιά σε λάστιχα διαμαρτυρόμενοι για το μακελειό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.

https://www.youtube.com/watch?v=d-7dGmJr4bU

Το 2010 ένας αστυνομικός στην πόλη Σιακάγκο, η οποία βρίσκεται 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ναϊρόμπι, σκότωσε 10 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων δύο συναδέλφων του.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει τότε ότι ο αστυνομικός προσπάθησε μετά το μακελειό να αυτοκτονήσει, αλλά δεν είχε άλλες σφαίρες και αναγκάστηκε να παραδοθεί στην αστυνομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επόμενη ημέρα στη Βενεζουέλα μετά τους σεισμούς «μαμούθ»: 50.000 αγνοούμενοι και 235 νεκροί - Επιζώντες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια
Πάνω από 70.000 οικογένειες επλήγησαν από τους σεισμούς – Περισσότερα από 100 κτίρια κατέρρευσαν μόνο στην Λα Γκουάιρα – Με τα χέρια τους παλεύουν διασώστες και εθελοντές
REUTERS
ΚΑΑΝ: Το μεγάλο αεροπορικό στοίχημα της Τουρκίας και η πώληση κινητήρων από τις ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την Ελλάδα
Η Τουρκία θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί μόνη της στην κορυφή της αεροπορικής τεχνολογίας, ειδικά μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα των F-35 λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400
Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Κογκρέσο την πώληση κινητήρων στην Τουρκία για το μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Η κίνηση θεωρείται σημαντική χειρονομία προς τον Ερντογάν ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα τον επόμενο μήνα, αλλά και προς τον Τούρκο πρόεδρο, τον οποίο ο Τραμπ βλέπει ως βασικό σύμμαχο
Τραμπ και Ερντογάν 24