Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κένυα: Κρίθηκε ένοχος ο διπλωμάτης, που σκότωσε την πρέσβειρα της Βενεζουέλας επειδή ήθελε τη θέση της

Κένυα: Κρίθηκε ένοχος ο διπλωμάτης, που σκότωσε την πρέσβειρα της Βενεζουέλας επειδή ήθελε τη θέση της

Δικαστήριο της Κένυας έκρινε σήμερα ένοχο έναν πρώην διπλωμάτη από τη Βενεζουέλα, ο οποίος δολοφόνησε την πρέσβειρα της χώρας του πριν από μια δεκαετία, μέσα στο σπίτι της, σε μια αριστοκρατική συνοικία του Ναϊρόμπι. Ο δολοφόνος σκότωσε την συμπατριώτισσά του, επειδή ήθελε να πάρει τη θέση της.

Ο Ντουάιτ Σαγκαράι, που ήταν πρώτος γραμματέας της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Κένυα εκείνη την εποχή, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Όλγκα Φονσέκα, τον Μάιο του 2012.

Η δικαστής Ρόουζλιν Κορίρ ανακοίνωσε επίσης ότι κρίθηκαν ένοχοι και οι τρεις Κενυάτες συνεργοί του, ενώ ένας τέταρτος διαφεύγει και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Ο Σαγκαράι δικάστηκε για τον φόνο στην Κένυα επειδή δεν είχε πλέον διπλωματική ασυλία, αφού η Βενεζουέλα την ήρε μετά την υπόθεση αυτή.

Την δολοφόνησε με στραγγαλισμό

Η Φονσέκα βρέθηκε στραγγαλισμένη μέσα στην κρεβατοκάμαρά της, λιγότερο από δύο εβδομάδες από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της στο Ναϊρόμπι. Είχε προηγηθεί η αιφνιδιαστική φυγή του προηγούμενου πρεσβευτή ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από μια οικιακή βοηθό.

Ο Σαγκαράι, που είχε αναλάβει επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας μέχρι την άφιξη της Φονσέκα, οργίστηκε με τον διορισμό της επειδή ήθελε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του πρεσβευτή. Η δικαστής Κορίρ εξήγησε ότι μόνο εκείνος θα ήταν ωφελημένος από τον φόνο. Υπήρχαν επίσης ενδείξεις ότι προσπάθησε να εμποδίσει την Φονσέκα να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Η ποινή που θα επιβληθεί στον Σαγκαράι και τους συνεργούς του θα ανακοινωθεί αργότερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις