Κόσμος

Κένυα: Περισσότεροι από 20 άνθρωποι πνίγηκαν σε πλημμυρισμένο λεωφορείο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι πνίγηκαν όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε, παρασύρθηκε από τις πλημμύρες, τη στιγμή που ο οδηγός προσπαθούσε να διασχίσει ένα φουσκωμένο ποτάμι στην κομητεία Κιτούι στην ανατολική Κένυα, όπως δήλωσε η κυβερνήτης της κομητείας.

Στο λεωφορείο επέβαινε μια εκκλησιαστική χορωδία και άλλοι άνθρωποι που πήγαιναν σε γάμο στην κομητεία Κιτούι.

Άνθρωποι που κοίταζαν από μακριά άρχισαν να ουρλιάζουν όταν το νοικιασμένο κίτρινο σχολικό ανατράπηκε και βυθίστηκε.

Πολλές περιοχές της χώρας αυτής της ανατολικής Αφρικής επλήγησαν από ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις την περασμένη εβδομάδα. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ τους τέσσερα παιδιά, αφότου το λεωφορείο παρασύρθηκε στον ποταμό Ενζίου, δήλωσε η κυβερνήτης Τσάριτι Νγκιλού.

“Σήμερα το απόγευμα τραγωδία έπληξε την κομητεία Κιτούι”, έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται από το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού της Κένυας και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Βίντεο που προβλήθηκε από το τοπικό δίκτυο Citizen Television έδειχνε ένα κίτρινο σχολικό λεωφορείο, με ένα σήμα στο πλάι που δείχνει ότι ανήκει σε τοπική ιερατική σχολή, να πέφτει στο φουσκωμένο ποτάμι, ενώ πλήθος ντόπιων κοιτούσε.

Στη συνέχεια, το λεωφορείο φαίνεται να χάνεται στα νερά στη μέση της διαδρομής, προκαλώντας υστερία και θρήνο στους ανθρώπους που παρατηρούσαν από μακριά.

Η κυβερνήτης πρόσθεσε ότι “23 πτώματα” είχαν ανασυρθεί μέχρι τότε από το ποτάμι και “ότι υπάρχουν ακόμη πτώματα μέσα στο λεωφορείο”. Δήλωσε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων θα συνεχιστούν το πρωί της Κυριακής.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός προσπάθησε να διασχίσει τη γέφυρα ενώ ήταν πλημμυρισμένη από νερό, η δύναμη του οποίου παρέσυρε το όχημα σε στροβιλιζόμενα ρεύματα.

Ο αντιπρόεδρος Ουίλιαμ Ρούτο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ζητώντας από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν τους δρόμους της χώρας, όπου πολλές περιοχές πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Πώς ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ πυροδότησε κατά λάθος μια αλβανική εξέγερση
Φλαμίνγκο, μια παρθένα ακτογραμμή και ένα λαμπερό θέρετρο με την οικονική επένδυση του Τζάρεντ Κούσνερ προκάλεσαν τις μεγαλύτερες πολιτικές διαδηλώσεις στη σύγχρονη ιστορία της Αλβανίας
Protesters hold banners and placards during a protest against a luxury resort, a plan by a company linked to Donald Trump's son-in-law, Jared Kushner, on an environmentally sensitive part of the Adriatic coast, in Tirana, Albania, June 12, 2026. REUTERS/Valdrin Xhemaj
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
Το αστέρι του Μπέκαμ αναγνωρίζει την λαμπρή καριέρα του, κατά τη διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και να έγινε μια εξέχουσα προσωπικότητα στη μόδα, το lifestyle και την ποπ κουλτούρα
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ποζάρει μπροστά στο αστέρι του, μετά την αποκάλυψή του στο «Walk of Fame» του Χόλιγουντ στο Λος Άντζελες
Ιράν: Στις 4 Ιουλίου στην Τεχεράνη αρχίζει η κηδεία του Αλί Χαμενεΐ – Θα ταφεί στις 9 του ίδιου μήνα
Με θητεία 37 ετών, ήταν ο μακροβιότερος αρχηγός κράτους στη Μέση Ανατολή και ο δεύτερος μακροβιότερος Ιρανός ηγέτης του 20ού και 21ου αιώνα, μετά τον Σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλεβί
Γυναίκα κρατά φωτογραφία του δολοφονημένου ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ