Πέμπτη, 25 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κένυα: Στους 336 οι νεκροί της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου «για να συναντήσουν τον Ιησού»

Κένυα: Στους 336 οι νεκροί της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου «για να συναντήσουν τον Ιησού»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Άλλοι 10 σοροί εντοπίστηκαν χθες Παρασκευή (17.6.2023) στο δάσος Σακαχόλα της Κένυας και έτσι ο αριθμός των θυμάτων της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου «για να συναντήσουν τον Ιησού» ανέβηκε στους 336. Δύο μήνες μετά, ακόμα ανασύρονται νεκροί.

Οι 336 νεκροί έπεσαν θύματα της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου στο δάσος της Κένυας «για να συναντήσουν τον Ιησού», όπως προέτρεπε τους πιστούς ο αυτοανακηρυχθείς «πάστορας» Πολ Νθένγκε Μακένζι.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του προέδρου Ρούτο, ο υπουργός Εσωτερικών Κιθούρε Κιντίκι ζήτησε δημοσίως «συγγνώμη» για την αδράνεια των αρχών, αναγνωρίζοντας πως εάν υπήρχε μεγαλύτερη επαγρύπνηση θα μπορούσε να είχε αποτραπεί η τραγωδία.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους Κενυάτες, όπως έκανε και ο πρόεδρός μας. Είναι προφανές ότι υπήρξε χαλαρότητα τόσο από την προηγούμενη όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση, που οδήγησε δυστυχώς στον θάνατο πολλών πολιτών στη Σακαχόλα», δήλωσε.

Δύο μήνες αφότου αποκαλύφθηκε η μακάβρια υπόθεση που συγκλόνισε την Κένυα, η επιχείρηση για τον εντοπισμό θυμάτων στο δάσος Σακαχόλα έχει ανασταλεί προσωρινά ενόψει της διενέργειας νεκροψίας-νεκροτομής σε πτώματα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Από όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα, προκύπτει ότι τα περισσότερα θύματα πέθαναν από την πείνα, προφανώς τηρώντας τις εντολές του «πάστορα». Ορισμένα από τα θύματα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου. Σε κάποιες περιπτώσεις έλειπαν όργανα και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται κύκλωμα εμπορίας ανθρώπινων οργάνων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες από Daily Nation – Kenya

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις