Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κέρδη σε Ευρώπη και Wall Street

Ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης χθες, 

μετά την «καθησυχαστική» κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει στο 1% τα επιτόκια.

Προς τα πάνω κινήθηκε και η Νέα Υόρκη, με τα στοιχεία που δείχνουν μείωση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να βοηθούν το κλίμα αισιοδοξίας για έξοδο από την κρίση.

Στην Ευρώπη, τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη επέδρασαν ενθαρρυντικά με μία ημέρα καθυστέρηση σε συνδυασμό με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κρατήσει σε ιστορικό χαμηλό τα επιτόκια.

Οι μετοχές σχεδόν όλων των κλάδων ενισχύθηκαν, όπως και των περισσότερων τραπεζικών.

Το νέο ρεκόρ του χρυσού ανέβασε και τα υπόλοιπα μέταλλα, ενισχύοντας τις μετοχές των Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton, Lonmin, Rio Tinto και Xstrata. Με άνοδο και οι μετοχές των κατασκευαστών αυτοκινήτων, όπως Daimler, Peugeot, Porsche
Renault και Volkswagen.

Το καλό ξεκίνημα των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη ενίσχυσε την αισιοδοξία μία ημέρα μετά στην Ευρώπη, αλλά συνέχισε να ενθαρρύνει και χθες το επενδυτικό κλίμα στη Wall Street.

Στις θετικές ειδήσεις προστέθηκε η ανακοίνωση για αναπάντεχη μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ. Οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής κατοικιών έκλεισαν με κέρδη, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομίας ότι ο τομέας δείχνει «σημάδια ανάρρωσης» και την είδηση ότι το Κογκρέσο θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τον κλάδο.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο κατά 1,34% στις 5.716,54 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.154,64 μονάδες, με άνοδο 0,9%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,34% στις 3.806,81 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,63% σταματώντας στις 9.786,87 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.123,93 μονάδες, με άνοδο 0,64%. Ο S&P ενισχύθηκε με 0,75% στις 1.065,48 μονάδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε