Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κέβιν Σπέισι: Η ώρα της απολογίας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικών επιθέσεων

Κέβιν Σπέισι: Η ώρα της απολογίας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικών επιθέσεων
Φωτογραφία Reuters

Ως «αστεία και γοητευτική με φλερτ», περιέγραψε ο Κέβιν Σπέισι τη σχέση που είχε με έναν από τους άνδρες που τον καταγγέλλει για σεξουαλική επίθεση, ενώπιον του δικαστηρίου Southwark Crown στο Λονδίνο, καθώς σήμερα (13.7.2023) ξεκίνησε η απολογία του ηθοποιού για τα σεξουαλικά αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει.

Όπως αναφέρει το BBC, σήμερα είναι η ημέρα που ο Κέβιν Σπέισι θα απολογηθεί για τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του από 4 άνδρες για σεξουαλική επίθεση. Ο ίδιος ορκίστηκε καθαρά και δυνατά να πει «όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια», σχετικά με όσα του προσάπτουν εδώ και δύο εβδομάδες 4 άλλοι άνδρες.

Αρχικά, ο Κέβιν Σπέισι ξεκίνησε την απολογία του κάνοντας μια αναδρομή στη ζωή και στην καριέρα του, λέγοντας αστειευόμενος ότι η μητέρα του έλεγε πως άρχισε να παίζει θέατρο με το που γεννήθηκε, πριν αναφερθεί στα αδικήματα για τα οποία καταγγέλλεται.

Ο Αμερικανός βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός περιέγραψε τη σχέση που είχε με έναν από τους καταγγέλλοντες ως «αστεία και γοητευτική με φλερτ», προσθέτοντας πως «έγινε κάπως σεξουαλική, αλλά ποτέ δεν κάναμε σεξ μαζί, επειδή ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να προχωρήσουμε παραπέρα».

Στην ερώτηση αν ήταν φλερτ, ο Κέβιν Σπέισι απάντησε «ναι, μου αρέσει πολύ να φλερτάρω». Σε ένα άλλο σημείο, ο ίδιος είπε ότι θεωρούσε «ρομαντισμό» τα αγγίγματα. Μετέπειτα, οι εισαγγελείς αναφέρθηκαν ξανά στην υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος του Κέβιν Σπέισι, τονίζοντας ότι 4 άνδρες κατέθεσαν εναντίον του τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, διάβασαν στους ενόρκους και τις καταθέσεις των καταγγελλόντων αλλά και του Κέβιν Σπέισι, όπου ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι άρπαξε επιθετικά τους 3 από τον καβάλο και ότι έκανε σεξουαλικές πράξεις με τον 4ο χωρίς τη συναίνεσή του.

Βέβαια, όσο… χαλαρός και αν φαίνεται ο Κέβιν Σπέισι στο δικαστήριο, έχοντας αρνηθεί και τις 12 κατηγορίες για σεξουαλική και άσεμνη επίθεση αλλά και μια κατηγορία για πρόκληση προσώπου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση, αντιμετωπίζει φυλάκιση αν καταδικαστεί. Όλες τους, χρονολογούνται από το 2001 έως το 2013, όταν ο Κέβιν Σπέισι δούλευε στο θέατρο Old Vic.

«Μοιάζει με τον χαρακτήρα που υποδύθηκε στο Se7en», δηλώνει ο ένας καταγγέλλων

Σύμφωνα με το BBC, όλοι οι άνδρες που κατήγγειλαν τον Κέβιν Σπέισι προστατεύονται από τη βρετανική νομοθεσία και μπορούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους εφ’ όρου ζωής. Ένας από αυτούς, συνέκρινε τη συμπεριφορά του Κέβιν Σπέισι με τον χαρακτήρα που υποδύθηκε στην ταινία «Se7en».

Ο χαρακτήρας του Κέβιν Σπέισι στο αστυνομικό θρίλερ «Se7en» είναι εμπνευσμένος από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, για τον οποίο μάλιστα έχει βραβευτεί. 

Ο άνδρας που κατήγγειλε τον Κέβιν Σπέισι είχε αφηγηθεί τα περιστατικά σε μια προηχογραφημένη αστυνομική συνέντευξη, την οποία οι ένορκοι της δίκης άκουσαν στις αρχές Ιουλίου. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι τον άγγιξε περίπου 12 φορές, στο εσωτερικό των μηρών και των γεννητικών του οργάνων πάνω από τα ρούχα του, σε μια περίοδο αρκετών ετών.

Σε αυτήν την κατάθεση, ο άνδρας περιέγραψε τον Κέβιν Σπέισι ως «ανατριχιαστικό, παρόμοιο με τον ρόλο του στο “Se7en”, αν και όχι τόσο ακραίο».

Ένας άλλος άνδρας από τους καταγγέλλοντες είπε ότι προσωπικό ενός θεάτρου στο Λονδίνο προειδοποιήθηκε να «προσέχει» τον Κέβιν Σπέισι, επειδή ήταν «πολύ γνωστό ότι δεν ήταν καθόλου καλός» αλλά και ότι ο ίδιος γνώριζε για την προβληματική συμπεριφορά του ηθοποιού.

«Ήταν γνωστό μεταξύ των εργαζομένων στο θέατρο Old Vic», είπε ο καταγγέλλων στη συνέντευξη που προβλήθηκε στο δικαστήριο, περιγράφοντας επίσης τον Κέβιν Σπέισι ως «πονηρό, ύπουλο και δύσκολο άτομο».

Μάλιστα, είπε μεταξύ άλλων ότι ο ηθοποιός άρχισε να τον κάνει να νιώθει άβολα μέσα σε δύο εβδομάδες από την πρώτη τους συνάντηση. «Προσπαθούσε να με ψηλαφίσει και να με πιάσει και να με κάνει να νιώσω πολύ άβολα» είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις