Κόσμος

Κι όμως, η δημοτικότητα της Μέρκελ έφτασε στο… Θεό!

Αλλάζει το κλίμα στο εσωτερικό της Γερμανίας για την Άνγκελα Μέρκελ και τους Συντηρητικούς, για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 8 μήνες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπορεί η Γερμανίδα καγκελάριος να διεκδικεί (με διαφορά από τον δεύτερο) τον τίτλο της πιο αντιπαθούς πολιτικού στην Ευρώπη, αλλά στη χώρα της τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν. Τουλάχιστον αυτό δείχνει δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το κόμμα της Μέρκελ βλέπει τα ποσοστά του να εκτοξεύονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 8 μηνών.

Τι βοήθησε γι’ αυτό; Το συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Foersa για το περιοδικό Stern δίνει επιπλέον 2% στους συντηρητικούς της Μέρκελ, οι οποίοι συγκεντρώσουν ποσοστό 36% και στους εταίρους τους στον κυβερνητικό συνασπισμό Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) 1% επιπλέον. Ωστόσο, το FDP συγκεντρώνει μόνο το 3%, κάτω από απαιτούμενο 5% για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης (SPD) παραμένει στο 26%, ενώ νέα πτώση σημειώνει το Κόμμα των Πρασίνων, το οποίο την περασμένη εβδομάδα έχασε ακόμα μια ποσοστιαία μονάδα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 14%, το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2010 και κάτω από το 28% που ήταν την άνοιξη.

Το SPD και οι Πράσινοι που μαζί συγκεντρώνουν ποσοστό 40%, θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση εάν οι εκλογές διεξάγονταν τώρα. Όμως, οι εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να διεξαχθούν ως το 2013.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa, Μάνφρεντ Γκίλνερ απέδωσε τα “κέρδη” των συντηρητικών στην επίδειξη ενότητας κατά το συνέδριο του CDU την περασμένη εβδομάδα, αλλά και στις πρόσφατες προσπάθειες της Μέρκελ για τη διάσωση της ευρωζώνης.

Και μάλιστα, ύστερα από μια περίοδο κατά την οποία οι Γερμανοί είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση, καθώς θεωρούσαν σε μεγάλο βαθμό ότι οι ενέργειές της ήταν διστακτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Πρώτα υπογραφή και μετά η 6η δόση

”Η πρόταση της Μέρκελ είναι τρελή”

Αποκαλύπτονται γερμανικά σχέδια δημιουργίας υπέρ-κράτους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα έκρηξη με λάβα και στάχτη στο ηφαίστειο Μαγιόν στις Φιλιππίνες – «Βρυχάται» επί έξι μήνες
Διατηρείται το επίπεδο συναγερμού στο 3, απαγορεύοντας την πρόσβαση στη Ζώνη Μόνιμου Κινδύνου που εκτείνεται σε ακτίνα έξι χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα του ηφαιστείου
Το ηφαίστειο Μαγιόν στις Φιλιππίνες
CENTCOM: Πάνω από 50.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στη Μέση Ανατολή – Χτυπήθηκε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά του Ομάν
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή μετά την εισβολή στο Ιράκ το 2003 - Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο καταστροφής πυρηνικού εργοστασίου στο Ιράν
Αμερικανοί στρατιώτες