Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Τι ώρα θα γίνει – Το ύστατο χαίρε από πολιτικούς ηγέτες και «γαλαζοαίματους»

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Τι ώρα θα γίνει – Το ύστατο χαίρε από πολιτικούς ηγέτες και «γαλαζοαίματους»
Reuters

Χιλιάδες κόσμου συρρέουν στο Λονδίνο και ουρές των ανθρώπων που περιμένουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ είναι τεράστιες.

Ουρές χιλιομέτρων για να φτάσουν στο Γουέστμινστερ, όπου εκτίθεται η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ και θα παραμείνει εκεί μέχρι και την Δευτέρα που θα ταφεί με τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του 6ου κατά την διάρκεια μιας ιδιωτικής τελετής αργά το απόγευμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Δευτέρας: 

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται στις 08:30 και κλείνουν οι πόρτες για να προετοιμαστεί η τελετή.

Μετά τις 12:35 η σορός της Βασίλισσας θα μεταφερθεί με κιλίβαντα του Βασιλικού Ναυτικού και στις 12:44 θα ξεκινήσει η πομπή.

Ο Βασιλιάς Κάρολος, τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και μέλη του προσωπικού του θα συνοδεύουν την πομπή.

Στις 12:52, η πομπή θα φτάσει στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή.

Οι πόρτες του Αββαείου θα έχουν ανοίξει από τις 10:00 το πρωί για να πάρουν τις θέσεις τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Υπενθυμίζεται ότι πρωθυπουργοί και μονάρχες από κάθε γωνιά του πλανήτη θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο αυτό το Σαββατοκύριακο για να αποτίσουν φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ. Θα παραβρεθούν επίσης στη δεξίωση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που θα παραθέσει ο βασιλιάς Κάρολος, μία ημέρα πριν από την κηδεία της Βασίλισσας.

Μεταξύ των προσκεκλημένων που έχουν επιβεβαιώσει ότι θα πάνε στη Βρετανία για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, είναι οι πρόεδροι των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών, όπως του Βελγίου και της Ολλανδίας, έχουν ανακοινώσει ότι θα πάνε στο Λονδίνο. Μεταξύ των πολιτικών που θα παραστούν στην κηδεία είναι επίσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν και η πρόεδρος της Ινδίας Ντραουπάντι Μούρμου.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με δυο λεπτών σιγή σε όλη την Επικράτεια.

Αμέσως μετά, η πομπή θα κατευθυνθεί στην Αψίδα του Γουέλινγκτον.

Στο Λονδίνο όλη αυτή την ώρα θα ακούγονται οι πένθιμοι χτύποι του Μπινγκ Μπεν.

Στις 15:00 ώρα Ελλάδος το φέρετρο της Βασίλισσας θα τοποθετηθεί σε νεκροφόρα.

Η σορός θα φτάσει στην είσοδο Shaw Farm του Γουίνδσορ στις 17:06 και εκεί θα ξεκινήσει η νέα τελετή στις 17:10. Ο Βασιλιάς και τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα φτάσουν στις 17:40.

Νωρίτερα από τις 18:00, το φέρετρο της Βασίλισσας θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και στις 21:40  η Βασίλισσα θα ταφεί στο πλευρό του συζύγου της, μόνο με την παρουσία των αγαπημένων της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις