Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επισκέφθηκε με την αδελφή του το μαυσωλείο του παππού του (pics)

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επισκέφθηκε με την αδελφή του το μαυσωλείο του παππού του (pics)
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, επισκέφτηκε την Πέμπτη (15/4) το μαυσωλείο του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, τιμώντας την επέτειο της γέννησης του ιδρυτή του κράτους. Ο Κιμ συνοδευόταν από τη σύζυγό του, την αδερφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ, και άλλους Βορειοκορεάτες αξιωματούχους. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε εμφανιστεί στις εκδηλώσεις της προηγούμενης εθνικής επετείου, γεγονός που είχε προκαλέσει μια σειρά από σενάρια γύρω από την κατάσταση της υγείας του αλλά και το πού βρίσκονταν ο ίδιος. Τη φετινή χρονιά, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πήγε στο αναφερόμενο μαυσωλείο συνοδευόμενος από αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης και της αδερφής του Κιμ Γιο Γιονγκ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Δείτε φωτογραφίες:

Επίσης, ο Κιμ και η σύζυγος του, Ρι Σολ Τζου, παρακολούθησαν επίσης μία παράσταση χορού και απαγγελία στο μαυσωλείο Καμσουσάν Παλάτι του Ήλιου, όπου έχουν ταφεί ο παππούς και ο πατέρας του, τιμώντας επίσης την εθνική επέτειο της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε το KCNA. «Όταν ολοκληρώθηκε η παράσταση, το ακροατήριο αποθέωσε τον Γενικό Γραμματέα», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Δείτε φωτογραφίες: 

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από ανησυχίες για την εξάπλωση του κορονοϊού, εξαλείφοντας τις ελπίδες της Νότιας Κορέας ότι οι αγώνες, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την αναζωογόνηση των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η Βόρεια Κορέα έχει δηλώσει ότι δεν είχε περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις