Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Νέες “καυτές” δηλώσεις και απειλές για εκτόξευση πυραύλων εναντίον των ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Νέες “καυτές” δηλώσεις και απειλές για εκτόξευση πυραύλων εναντίον των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ παραμένουν ανοικτές στο ενδεχόμενο διεξαγωγής διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα, που αποφάσισε να μην υλοποιήσει προς το παρόν το σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων πλησίον της αμερικανικής νήσου Γκουάμ, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

«Ενδιαφερόμαστε πάντα για την αναζήτηση μιας οδού προς τον διάλογο, όμως αυτό εξαρτάται από εκείνον» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι θα «παρατηρήσει για λίγο ακόμα την ηλίθια κι ανόητη συμπεριφορά των Γιάνκηδων» προτού εκτοξεύσει τους πυραύλους, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Εάν «επιμείνουν στις ανεύθυνες κι επικίνδυνες ενέργειές τους στην κορεατική χερσόνησο», η Βόρεια Κορέα θα λάβει μέτρα, «αυτά που έχει ήδη ανακοινώσει», πρόσθεσε.

«Προς το παρόν δεν έχω απάντηση για τις αποφάσεις του» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε μετά την παρουσίαση σε δημοσιογράφους της ετήσιας έκθεσης των ΗΠΑ για τη θρησκευτική ελευθερία στον κόσμο.

Ο Ρεξ Τίλερσον έχει και στο παρελθόν πει ότι η αμερικανική διοίκηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Πιονγκγιάνγκ, υπό την προϋπόθεση η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.

«Οι ΗΠΑ θέλουν να διαπραγματευτούν με την Πιονγκγιάνγκ» διαβεβαίωνε χθες σε ένα άρθρο που συνυπόγραφε με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις. Ωστόσο, προκειμένου να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ζητάει να του δοθούν αποδείξεις καλής πίστης που θα μπορούσαν να έχουν τη μορφή του «άμεσου τερματισμού των προκλητικών δηλώσεων, των πυρηνικών δοκιμών, των εκτοξεύσεων πυραύλων και των δοκιμών άλλων εξοπλισμών».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις