Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την εξουσία

Κιμ Γιονγκ Ουν: Πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την εξουσία

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται στην Κίνα, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την εξουσία, το 2011, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο τρεις μη κατονομαζόμενες πηγές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία άλλη λεπτομέρεια για την επίσκεψη αυτή. Είναι άγνωστος ο σκοπός του ταξιδιού, καθώς και το πού ακριβώς θα πάει ο Κιμ και με ποιον έχει προγραμματίσει να συναντηθεί.

Ωστόσο, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το τρένο με το οποίο φέρεται να ταξίδεψε στην Κίνα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Απίστευτα ήταν τα μέτρα ασφαλείας καθώς τον Κιμ Γιονγκ Ουν συνοδεύει ολόκληρος στρατός.

Την θεωρία ότι με αυτό το τρένο ταξίδεψε στην Κίνα ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενισχύει και το γεγονός ότι το 2011 με το ίδιο τρένο είχε ταξιδέψει και ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, δεν ταξίδευε με αεροπλάνο για λόγους ασφαλείας και προτιμούσε ένα θωρακισμένο τρένο για τις μετακινήσεις του.

Κίνα – Βόρεια Κορέα είναι σύμμαχοι εδώ και πολλά χρόνια

Η Κίνα και η Βόρεια Κορέα είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο οι σχέσεις τους διανύουν περίοδο έντασης επειδή το Πεκίνο στήριξε τις κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ με σκοπό να τερματιστεί το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Β. Κορέας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Κίνα παραμένει ο βασικός διπλωματικός και εμπορικός εταίρος της Β. Κορέας.

Δείτε τις εικόνες

https://www.youtube.com/watch?v=cs8UagZwQHY

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις