Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αγκαλιές, φιλιά και χαμόγελα μετά από εκτόξευση πυραύλου[vid]

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αγκαλιές, φιλιά και χαμόγελα μετά από εκτόξευση πυραύλου[vid]

Συνεχίζει να προκαλεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος παρακολούθησε την δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου την Κυριακή σε… πανηγυρικό κλίμα! Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χαρούμενος, αγκαλιάστηκε με συνεργάτες του, ενώ η εκτόξευση προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. 

Όπως ανακοινώθηκε, η δοκιμαστική εκτόξευση ήταν επιτυχής ενώ ο περήφανος Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από την “επιχείρηση” πόζαρε μαζί με τους στρατιωτικούς που ενθουσιασμένοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα! Ο πύραυλος πέταξε με ταχύτητα πάνω από 500 χιλιόμετρα και προσγειώθηκε στην θάλασσα.

Το πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε ότι η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς είναι ένα νέο είδος στρατηγικού μέσου το οποίο ονομάζεται Pukguksong-2. Η Σεούλ επιβεβαίωσε ότι η Πιονγιάνγκ έχει αναπτύξει μια αυτοκινούμενη έκδοση πυραύλου που βασίστηκε στην τεχνολογία για την εκτόξευση πυραύλων από υποβρύχια.

Το πρακτορείο έδωσε στην δημοσιότητα και τις φωτογραφίες με τους πανηγυρισμούς του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Όπως βλέπετε στο βίντεο, ο Κιμ δεν έχασε την ευκαιρία να το “γλεντήσει” ενώ για πρώτη φορά τον βλέπουμε… να αγκαλιάζει τόσο θερμά άνθρωπο! 

Πάντως η εκτόξευση προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις. Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία και Νότια Κορέα ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε την ενέργεια της Βόρειας Κορέας «απολύτως απαράδεκτη», ενώ κάλεσε την Κίνα να αναλάβει «εποικοδομητικό ρόλο» στο πλαίσιο της διεθνούς αντίδρασης.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του μετά τις τελευταίες εξελίξεις και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να κρατήσουν ψύχραιμη στάση ώστε να αποφευχθεί κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε