Κόσμος

Κίνα: “Ασφαλές” εμβόλιο για τον κορονοϊό – Προκαλεί “ανοσοαπόκριση”

Νέες ελπίδες για ένα εμβόλιο από την Κίνα ενάντια στον Covid – 19 φαίνεται να προκαλεί ανοσοαπόκριση στις δοκιμές σε ανθρώπους.

To εμβόλιο αυτό στην Κίνα το οποίο ανέπτυξε η “CanSino Biologists” και η στρατιωτική μονάδα ερευνών της χώρας έδειξε ότι είναι ασφαλές και προκάλεσε ανοσοαπόκριση στους περισσότερους που το έλαβαν, δήλωσαν ερευνητές τη Δευτέρα (20.07.2020).

Το υποψήφιο εμβόλιο της “CanSino”, με την επωνυμία Ad5-nCOV, είναι ένα από τα ελάχιστα εμβόλια που έχουν δείξει κάποια υποσχόμενα αποτελέσματα στις δοκιμές σε ανθρώπους και ετοιμάζονται για τις δοκιμές τελευταίου σταδίου, μαζί με προγράμματα στα οποία εμπλέκονται η Moderna, η BioNTech και η Inovio Pharmaceuticals.

CHINA VACCINE CORONAVIRUS REUTERS

Αν και το εμβόλιο της CanSino δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τις κλινικές δοκιμές τελευταίου σταδίου, προκειμένου να εκτιμηθεί πόσο καλά λειτουργεί ώστε να εμποδίσει τη μόλυνση, έχει λάβει το πράσινο φως για να χρησιμοποιηθεί από τον στρατό της Κίνας.

Το υποψήφιο εμβόλιο χρησιμοποιεί έναν ιό που αποκαλείται αδενοϊός προκειμένου να μεταφέρει γενετικό υλικό από την πρωτεΐνη του νέου κορονοϊού στο ανθρώπινο σώμα, μια μέθοδος η οποία χρησιμοποιείται επίσης από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca για το δικό τους υποψήφιο εμβόλιο.

Οι ανοσοποιητικές αντιδράσεις που προκαλεί το εμβόλιο μπορούν να υπονομευθούν αν ο εμβολιασθείς έχει ήδη αναπτύξει υψηλού επιπέδου ανοσία στον αδενοϊό από μια προηγούμενη μόλυνση, ανέφεραν οι Κινέζοι ερευνητές σε μια προδημοσίευση του άρθρου.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της CanSino είναι ο φαρμακευτικός κολοσσός των ΗΠΑ Elli Lilly, σύμφωνα με τη Refinitiv data.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Χαμενεΐ: Συγχαρητήρια για τη νίκη επί των σιωνιστών – Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο
Πρώτο μήνυμα από τότε που η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ - «Οποιαδήποτε μελλοντική επιθετική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα έχει βαρύ τίμημα» διεμήνυσε
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 21 λεπτά
8
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
5
Σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ - Η κυβέρνηση Τραμπ επανεξετάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Η σύσταση της νέας ομάδας εργασίας θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και τη χρησιμότητα των εμβολίων που εγκρίθηκαν πριν από επτά ή και περισσότερα χρόνια
Εμβολιασμός
Πνίγηκε από τις σφοδρές καταιγίδες το Παρίσι: Δύο νεκροί, 17 τραυματίες, πάνω από 100.000 σπίτια χωρίς ρεύμα – Πλημμύρισε η Εθνοσυνέλευση
Ένας 12χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου κι ένας 59χρονος οδηγούσε γουρούνα, όταν έπεσε πάνω του δέντρο που ξερίζωσαν οι άνεμοι - Εικόνες και βίντεο
Σφοδρές καταιγίδες στη Γαλλία, «πνίγηκε» το Παρίσι
2