Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κίνα: Δεν κρύψαμε τίποτα για τον κορονοϊό – Θέμα… στατιστικής οι σχεδόν 1.000 νεκροί λιγότεροι

Κίνα: Δεν κρύψαμε τίποτα για τον κορονοϊό – Θέμα… στατιστικής οι σχεδόν 1.000 νεκροί λιγότεροι

Η ανακοίνωση της Γουχάν πως οι νεκροί από τον κορονοϊό στην πόλη είναι 1.290 περισσότεροι από τον επίσημο απολογισμό προκάλεσε αίσθηση. Και έβαλε την Κίνα σε ακόμη πιο δύσκολη θέση για το αν τελικά έχει πει όλη την αλήθεια για τον ιό που σκοτώνει χιλιάδες παγκοσμίως.

Μετά την ανακοίνωση της Γουχάν, “σημείο μηδέν” της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός, οι νεκροί στην Κίνα έφτασαν τους 4.632, από 3.322. Ο Μι Φενγκ, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, δήλωσε ότι η Κίνα αύξησε επίσης τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, με καταμέτρηση έως αργά το βράδυ χθες (16.04.2020), σε 82.692, από 82.367.

Click4more Η Γουχάν διπλασίασε… ξαφνικά τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό!

Ο νέος, αυξημένος, απολογισμός έρχεται την ώρα που οι ΗΠΑ πρώτες και μετά κι άλλες χώρες, αφήνουν υπόνοιες πως η Κίνα ίσως δεν έχει πει όλη την αλήθεια για το πως και πότε ξεκίνησε ο κορονοϊός τη φονική του εξάπλωση. Οι ΗΠΑ ερευνούν, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να είναι ιός που έφτιαξε η Κίνα σε εργαστήριο.

Κίνα: Δεν κρύβουμε τίποτα

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν δήλωσε, την Παρασκευή (17.04.2020) ότι ουδέποτε υπήρξε συγκάλυψη της επιδημίας του κορονοϊού στην Κίνα και ότι η κυβέρνηση δεν επιτρέπει καμιά συγκάλυψη.

Η αναθεώρηση του αριθμού των κρουσμάτων στη Γουχάν, όπου η επιδημία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019, ήταν το αποτέλεσμα στατιστικής επαλήθευσης για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια των στοιχείων και ότι η αναθεώρηση είναι συνήθης διεθνής πρακτική, είπε ο Ζάο.

Παράλληλα, το Πεκίνο απηύθυνε έκκληση για διεθνή ενότητα κατά του κορονοϊού, μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και αρκετών δυτικών πρωτευουσών για τη διαχείριση της επιδημίας από το Πεκίνο.

“Είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούμε όλες οι χώρες για να πολεμήσουμε την επιδημία και να κερδίσουμε τον πόλεμο εναντίον της Covid-19”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Ζάο Λιζιάν.

Χθες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times, ο Μακρόν χαρακτήρισε “αφελές” να πει ότι η διαχείριση της κρίσης από την Κίνα ήταν καλύτερη από αυτή των άλλων χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις