Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κίνα: Εκατοντάδες συλλήψεις για εμπλοκή σε σχήματα πυραμίδων

Κίνα: Εκατοντάδες συλλήψεις για εμπλοκή σε σχήματα πυραμίδων
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η αστυνομία της αυτόνομης περιφέρειας Γκουανγκσί Τσουάνγκ στη Νότια Κίνα ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 368 άτομα που εμπλέκονταν σε σχήματα πυραμίδων.

Η αστυνομία της Νανίνγκ, της πρωτεύουσας της περιφέρειας, εξάρθρωσε έξι οργανώσεις που έκαναν τέτοιες κομπίνες. Τα μέλη των οργανώσεων αυτών κατάγονται από τις περιφέρειες Σαντόνγκ και Τσετζιάνγκ της Βορειοανατολικής Κίνας, δήλωσε χθες το γραφείο δημόσιας ασφάλειας της Νανίνγκ.

Τα σχήματα πυραμίδων αφορούσαν πάνω από 1,5 δισ. γιουάν (225 εκατ. δολάρια) και η αστυνομία κατάσχεσε 57 οχήματα, υπολογιστές και τραπεζικές κάρτες που χρησιμοποιούσαν οι ύποπτοι. Δεκάδες υπόπτων είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο στις επαρχίες Χενάν, Χιουμπέι, Χιουνάν και Τζιανγκσί.

Η Κίνα ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου μία τρίμηνη εκστρατεία κατά των πωλήσεων τύπου πυραμίδας, μετά τον θάνατο του απόφοιτου πανεπιστημίου Λι Γουενσίνγκ, ο οποίος ενεπλάκη σε σχήμα πυραμίδων μέσω μίας ηλεκτρονικής σελίδας στρατολόγησης και βρέθηκε πνιγμένος στα μέσα Ιουλίου στην παραθαλάσσια πόλη Τιαντζίν της Βόρειας Κίνας, προκαλώντας οργή στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις