Κόσμος

Κίνα: Φωτιά σε υπόγειο ίντερνετ καφέ, δεκάδες νεκροί

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 9 τραυματίστηκαν ύστερα από φωτιά που ξέσπασε σε υπόγειο κατάστημα στην πόλη Σινγιού της επαρχίας Τζιανγκσί της Κίνας. Σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ,  άνθρωποι συνεχίζουν να είναι παγιδευμένοι.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα (τοπική ώρα) στο υπόγειο καταστήματος στη λεωφόρο Τιανγκονγκνάν της συνοικίας Γουσούι, όπως ανακοίνωσε το τοπικό αρχηγείο της πυροσβεστικής, σύμφωνα με τον κινεζικό όμιλο ενημέρωσης China Daily.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε ανακοίνωση των τοπικών αρχών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο αριθμός τους.

Πυκνός μαύρος καπνός υψωνόταν από καταστήματα που βρίσκονται στο επίπεδο του οδοστρώματος και έπνιγε τα γύρω κτίρια, όπως φάνηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο CCTV News, στο υπόγειο του κτιρίου όπου ξέσπασε η πυρκαγιά υπήρχε ένα ίντερνετ καφέ και στον επάνω όροφο ένα εκπαιδευτικό ινστιτούτο.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να μειωθούν τα δυστυχήματα και να προστατευθεί η ασφάλεια των πολιτών, σύμφωνα με το δίκτυο Xinhua News.

Το περιστατικό συνέβη μόλις πέντε ημέρες ύστερα από πυρκαγιά σε σχολείο στην επαρχία Χενάν, στην κεντρική Κίνα, όπου 13 παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αν ο Τραμπ «συνεχίσει να αψηφά τις Συνθήκες της Γενεύης, κινδυνεύει με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου» – Τι λένε ειδικοί
Οι Συνθήκες της Γενεύης, απαγορεύουν την καταστροφή «αντικειμένων απαραίτητων για την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού», πράγμα που ο Τραμπ δείχνει να μην λαμβάνει υπόψιν απειλώντας να καταστρέψει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
«Πού είναι η έξοδος;»: Το εξώφυλλο του Time για τον πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν
Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε αναζήτηση «εξόδου» από τη σύγκρουση - Ο ρόλος της επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς
Εξώφυλλο του περιοδικού Time
Dailymail: Σάλος με τις δαπάνες 90.000 δολαρίων της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα φέρεται να ζήτησε την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ 58.000 δολαρίων στην πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι, ενώ εξετάζεται και η πρόσληψη προσωπικού φωτογράφου, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 10