Κόσμος

Κίνα: Η στιγμή που άνεμοι παρασέρνουν αλεξιπτωτιστή πλαγιάς και παγώνει σε υψόμετρο 8.000 μέτρων

Ο αλεξιπτωτιστής φέρεται να μην είχε άδεια για τη συγκεκριμένη πτήση

Θα μπορούσε να πει κανείς πως «πάγωσε» από την τρομάρα του! Ωστόσο – όπως φαίνεται και στο βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου – πάγωσε στην κυριολεξία και μάλιστα ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 8.000 μέτρων. Ο λόγος για έναν αλεξιπτωτιστή πλαγιάς από την Κίνα.

Ο «πρωταγωνιστής» του βίντεο που έχει γίνει viral ονομάζεται Liu Ge. Ο αλεξιπτωτιστής ισχυρίστηκε ότι η απίστευτη περιπέτεια που παραλίγο να του στοιχίζει τη ζωή συνέβη το περασμένο Σάββατο (24.05.25) όταν ξεκίνησε την πτήση πάνω από τα βουνά σε περιοχή της βόρειας Κίνας, σύμφωνα με τους Global Times.

Ξαφνικά, ισχυροί άνεμοι τον παρασέρνουν, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αλεξίπτωτου και να βρεθεί πάνω από τα σύννεφα και συγκεκριμένα σε υψόμετρο 8.000 μέτρων, σε ένα περιβάλλον με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, με τον ίδιο να καλύπτεται από πάγο.

Παρόλα αυτά, ο άνδρας είπε ότι ως εκ θαύματος διατήρησε τις αισθήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια και τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει μία ασφαλή προσγείωση.

«Μπορούσα να αντιληφθώ την απουσία οξυγόνου και τα χέρια μου είχαν παγώσει αλλά συνέχισα να επικοινωνώ με την ομάδα μου» δήλωσε ο ίδιος στους Global Times.

Ο Liu Ge μεταφέρθηκε με εκτεταμένα κρυοπαγήματα στο νοσοκομείο, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο οι αρχές της Κίνας ξεκίνησαν έρευνα για την πτήση του Γκε, καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε πάρει άδεια γι’ αυτή.

Σημειώνεται πως πρόκειται για βίντεο που έχει ανέβει στα social media και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη γνησιότητά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γάζα βυθισμένη στο σκοτάδι: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την κατάρρευση του νυχτερινού φωτισμού από τον Οκτώβριο του 2023
Η Λωρίδα της Γάζας, χωρίς πρόσβαση σε ρεύμα εδώ και μήνες, εμφανίζεται πλέον επτά φορές λιγότερο φωτισμένη τη νύχτα σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου
Παλαιστίνιοι στη Γάζα μεταφέρουν τρόφιμα 1