Κόσμος

Κίνα – Κορονοϊός: Ρεκόρ διετίας με 3.393 νέα κρούσματα

Η Κίνα κατέγραψε 3.393 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020. Αυτό αναφέρουν τα στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων από κορονοϊό σε πολλές περιοχές της χώρας, οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία στη Σανγκάη και επέβαλαν περιοριστικά μέτρα σε πόλεις της βορειοανατολικής Κίνας.

Σε καθεστώς lockdown έχει τεθεί το μεγαλύτερο τμήμα της Τζιλίν, μιας μεγαλούπολης περίπου 3,6 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος. Αυτό δείχνει ότι «η παραλλαγή Όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική, εξαπλώνεται ταχύτατα και είναι δύσκολο να ανιχνευθεί στα αρχικά στάδια της μόλυνσης», ανέφερε ο Ζανγκ Γιαν, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της ομώνυμης επαρχίας, σε συνέντευξη Τύπου.

Στα νοσοκομεία της κινεζικής ενδοχώρας νοσηλεύονται 7.230 ασθενείς, εκ των οποίων έξι είναι διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές. Από την αρχή της πανδημίας έχουν ανακοινωθεί 4.636 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 στην Κίνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS