Κόσμος

Κίνα: Κρατούσε τη σύζυγό του αλυσοδεμένη σε παράγκα – Ανατριχιαστικές εικόνες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από την Κίνα που απεικονίζουν μία γυναίκα αλυσοδεμένη σε μία παράγκα. Διεθνή ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που την κρατούσε αιχμάλωτη ήταν… ο σύζυγός της!

Το βίντεο έχει δει το «φως» της δημοσιότητας από τα τέλη Ιανουαρίου και για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγός της. Η άτυχη γυναίκα, η οποία πάσχει από σχιζοφρένεια και είναι μητέρα οκτώ παιδιών, εμφανίζεται σε κατάσταση σύγχυσης, δεμένη με αλυσίδες, μέσα σε μία κρύα παράγκα στην επαρχία Τζιανγκζού. 

Το βίντεο παρακολούθησαν εκατομμύρια χρήστες των social media, ξεκινώντας μια συζήτηση για τη μεταχείριση των γυναικών και για θέματα που αφορούν το «εμπόριο» νυφών. Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε επίσης ότι η γυναίκα με το παρατσούκλι «Xiaohuamei» είχε πέσει πολλές φορές θύμα σωματεμπορίας και το 1998 ο -τότε- σύζυγός της είχε βάλει στην «τσέπη» του πάνω από 1.000 δολάρια. 

Δείτε βίντεο:

Λεπτομέρειες για την υπόθεση της «Xiaohuamei» έφεραν στο «φως» ερευνητές – δημοσιογράφοι του κρατικού δικτύου CCTV. Η γυναίκα, περίπου 50 ετών, από την νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, πουλήθηκε δύο φορές από διακινητές ανθρώπων στην κομητεία Φενγκ, την πρώτη φορά το 1997 έναντι 5.000 γιουάν (800 δολαρίων). Την επόμενη χρονιά απέδρασε και κατέληξε με τον σημερινό της σύζυγο αφού πουλήθηκε στον πατέρα του. 

Η γυναίκα, σύμφωνα με το CCTV, απέκτησε οκτώ παιδιά με τον σημερινό της σύζυγο, επτά εκ των οποίων σε διάστημα εννέα ετών έως το 2020. Η διανοητική της κατάσταση επιδεινώθηκε αφού γέννησε το τρίτο της παιδί το 2012, όπως ανέφερε η ομάδα των ερευνητών. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, εκτός από τρεις συλλήψεις, για την υπόθεση βαρύς ήταν ο πέλεκυς και για 17 τοπικούς αξιωματούχους, οι οποίοι είτε αποπέμφθηκαν είτε τους επιβλήθηκαν ποινές. Σύμφωνα με το CCTV, οι τοπικές αρχές είχαν εκδώσει αντιφατικές ανακοινώσεις που εξόργισαν ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδιά πεθαίνουν στη Γαλλία επειδή δεν ξέρουν κολύμπι, 43 νεκροί – Ρεκόρ ζέστης στην Ισπανία και συναγερμός σε Δανία και Σουηδία
Σε κόκκινο συναγερμό αύριο (25.06.2026) το 75% της Γαλλίας λόγω του καύσωνα - Απόγνωση σε Ισπανία, Ιταλία - Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες
«Βράζει» η Γαλλία από τον καύσωνα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία