Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κίνα: Κρατούσε τη σύζυγό του αλυσοδεμένη σε παράγκα – Ανατριχιαστικές εικόνες

Κίνα: Κρατούσε τη σύζυγό του αλυσοδεμένη σε παράγκα – Ανατριχιαστικές εικόνες

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από την Κίνα που απεικονίζουν μία γυναίκα αλυσοδεμένη σε μία παράγκα. Διεθνή ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που την κρατούσε αιχμάλωτη ήταν… ο σύζυγός της!

Το βίντεο έχει δει το «φως» της δημοσιότητας από τα τέλη Ιανουαρίου και για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγός της. Η άτυχη γυναίκα, η οποία πάσχει από σχιζοφρένεια και είναι μητέρα οκτώ παιδιών, εμφανίζεται σε κατάσταση σύγχυσης, δεμένη με αλυσίδες, μέσα σε μία κρύα παράγκα στην επαρχία Τζιανγκζού. 

Το βίντεο παρακολούθησαν εκατομμύρια χρήστες των social media, ξεκινώντας μια συζήτηση για τη μεταχείριση των γυναικών και για θέματα που αφορούν το «εμπόριο» νυφών. Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε επίσης ότι η γυναίκα με το παρατσούκλι «Xiaohuamei» είχε πέσει πολλές φορές θύμα σωματεμπορίας και το 1998 ο -τότε- σύζυγός της είχε βάλει στην «τσέπη» του πάνω από 1.000 δολάρια. 

Δείτε βίντεο:

Λεπτομέρειες για την υπόθεση της «Xiaohuamei» έφεραν στο «φως» ερευνητές – δημοσιογράφοι του κρατικού δικτύου CCTV. Η γυναίκα, περίπου 50 ετών, από την νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, πουλήθηκε δύο φορές από διακινητές ανθρώπων στην κομητεία Φενγκ, την πρώτη φορά το 1997 έναντι 5.000 γιουάν (800 δολαρίων). Την επόμενη χρονιά απέδρασε και κατέληξε με τον σημερινό της σύζυγο αφού πουλήθηκε στον πατέρα του. 

Η γυναίκα, σύμφωνα με το CCTV, απέκτησε οκτώ παιδιά με τον σημερινό της σύζυγο, επτά εκ των οποίων σε διάστημα εννέα ετών έως το 2020. Η διανοητική της κατάσταση επιδεινώθηκε αφού γέννησε το τρίτο της παιδί το 2012, όπως ανέφερε η ομάδα των ερευνητών. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, εκτός από τρεις συλλήψεις, για την υπόθεση βαρύς ήταν ο πέλεκυς και για 17 τοπικούς αξιωματούχους, οι οποίοι είτε αποπέμφθηκαν είτε τους επιβλήθηκαν ποινές. Σύμφωνα με το CCTV, οι τοπικές αρχές είχαν εκδώσει αντιφατικές ανακοινώσεις που εξόργισαν ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις