Κόσμος

Κίνα: Λίγες οι πιθανότητες για ζημιές από τον ανεξέλεγκτο πύραυλο που θα πέσει από το διάστημα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν ανησυχούν στην Κίνα για τον πύραυλο που θα επιστρέψει εκτός ελέγχου στη Γη από το διάστημα.

Η Κίνα θεωρεί «εξαιρετικά μικρή» την πιθανότητα να προκληθούν ζημίες στην Γη που θα συνδέονται με την πτώση από το Διάστημα ενός από τους πυραύλους της, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εντός του σαββατοκύριακου μία εκτός ελέγχου επιστροφή στην γήινη ατμόσφαιρα.

Το Πεκίνο εκτόξευσε την περασμένη εβδομάδα το ένα από τα τρία συστατικά στοιχεία του μελλοντικού διαστημικού του σταθμού μέσω του πυραύλου Μεγάλη Πορεία 5B.

Η άτρακτος του πυραύλου αυτού που χρησίμευσε ως εκτοξευτής εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη, αλλά χάνει σταδιακά ύψος. Προς το παρόν, δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί το σημείο όπου θα πέσει ο πύραυλος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πέσει σε κατοικημένη περιοχή και παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση.

Click4more: Συναγερμός! Κινεζικός πύραυλος εκτός ελέγχου θα συντριβεί το Σάββατο στην Γη

«Εξαιτίας των τεχνικών χαρακτηριστικών αυτού του πυραύλου, το μεγαλύτερο μέρος των τμημάτων του θα καεί και θα καταστραφεί κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα», δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η πιθανότητα να προκαλέσει ζημίες σε εναέριες δραστηριότητες ή (σε πρόσωπα, κατασκευές και δραστηριότητες) στο έδαφος είναι εξαιρετικά χαμηλή», διευκρίνισε.

Μετά τον αποχωρισμό του διαστημικού σκάφους, ο εκτοξευτής μπήκε σε τροχιά γύρω από την Γη, διαγράφοντας άτακτη πορεία, χάνοντας σιγά σιγά ύψος, γεγονός που καθιστά κάθε πρόβλεψη για το σημείο εισόδου του στην ατμόσφαιρα σχεδόν αδύνατη.

Αν παραμείνει ανέπαφος κατά την είσοδό του την ατμόσφαιρα, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πέσει στην θάλασσα, αφού ο πλανήτης καλύπτεται κατά 70% από νερό. Αλλά θα μπορούσε επίσης να συντριβεί σε κατοικημένη περιοχή ή σε πλοίο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα χάνει τον έλεγχο διαστημικού αντικειμένου κατά την επιστροφή του στην Γη.

Τον Απρίλιο 2018, το διαστημικό εργαστήριο Tiangong-1 διαλύθηκε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, δύο χρόνια μετά την διακοπή της λειτουργίας του. Οι κινεζικές αρχές είχαν τότε αρνηθεί ότι το εργαστήριο είχε διαφύγει του ελέγχου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένοχος για βιασμό ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ – Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση
Ο 29χρονος Μάριους Μποργκ Χόιμπι είχε δηλώσει αθώος για τις βαρύτερες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του βιασμού, ενώ είχε παραδεχθεί ορισμένα από τα λιγότερο σοβαρά αδικήματα
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι με τη μητέρα του πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ
Λαύρα των Σπηλαίων: Το ιερό μνημείο της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία που βομβάρδισαν οι Ρώσοι, η ιστορία του
Η ιστορική μονή Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα θρησκευτικά και πολιτιστικά σύμβολα της Ουκρανίας
Ο κύριος καθεδρικός Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου 6
Ο Νετανιάχου είπε στον Τραμπ ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται από τη συμφωνία με το Ιράν – Τι αποκαλύπτουν τα ισραηλινά ΜΜΕ
Ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι το Ισραήλ δεν θα αποσυρθεί από τον Λίβανο και ότι ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στις θέσεις που κατέχει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Μπένιαμιν Νετανιάχου